avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... responsabilitate intocmire decizie.....
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

responsabilitate intocmire decizie.....

Cine poate fi tras la raspundere pentru intocmirea gresita a unei decizii de sanctionare?
Pun aceasta intrebare deoarece directorul societatii la care lucrez mi-a dat sarcina de serviciu intocmirea unei decizii de sanctionare prin retrogradare din functie a unui salariat,desi aceasta atributie (intocmirea de decizii) nu se regaseste in fisa postului.
Mentionez ca decizia de sanctionare nu poate fi intocmita in mod corect deoarece nu s-a respectat procedura de cercetarea disciplinara.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:40, 8 Mai 2009
Cel care intocmeste decizia poate fi tras la raspundere, dar raspundere are si cel care semneaza acea decizie
Raspund, deopotriva , semnatarii deciziei; cei care practic trebuiau sa se regaseasca in comisia pentru desfasurarea cercetarii disciplinare .
Cat privesc atributiile D-voastra , in fisa postului nu se regaseste si clasica formulare " salariatul va indeplini si alte sarcini trasate de catre administratorul societatii "?
Din fericire acea formulare nu se ragaseste.........
Ar fi bine sa solicitati o dispozitie in scris , in acest sens, pentru intocmirea deciziei de sanctionare.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Concediere :O
Se preconizeaza o concediere in urma intocmirii deficitare a unei decizii de sanctionare ?#-o

Alte discuții în legătură

Pe decizie sau pe procesul de cercetare?????? OANA GORAN OANA GORAN ce se stampileaza de jurist decizia de desfacere a contractului de munca sau procesul verbal de cercetare disciplinara??????? decizia de desfacere se emite si ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara gabitza79 gabitza79 Am un angajat care a lipsit 1 zi nemotivat de la serviciu.I s-a intocmit un poces verbal.Dupa cate procese verbale se incepe cercetarea disciplinara sau care ... (vezi toată discuția)
Comisia de cercetare disciplinara ankalaura85 ankalaura85 Pentru alcatuirea comisiei de cercetare disciplinara intr-o societate cu doi administratori se poate alcatui din directorul general, consilierul juridic si o ... (vezi toată discuția)