avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Facultatea de drept la stat sau la privat-care e mai ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Facultatea de drept la stat sau la privat-care e mai buna?

Probabil s-a mai discutat pe aceasta tema dar inca nu m-am lamurit. Sunt clasa a11a si m-am decis sigur sa urmez facultatea de drept din Bucuresti, doar ca nu stiu daca ar fi mai bine sa merg la stat sau la privat. Problema este ca eu nu ma pricep deloc la economie si ma depasteste putin si proba la romana, de aceea as opta pentru facultatea privata, dar am auzit ca nu te prea ia nimeni in seama mai ales cu o facultate de drept PRIVATA(in general este greu sa devii avocat/judecator/notar etc, si cu o facultate terminata la stat). Care ar fi cea mai buna alegere? Dupa parerea mea cred ca daca vrei sa inveti, poti invata si la privat, nu poate fi atat de rau..
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
me123haha, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 6 Iunie 2014
Sunt bune ambele daca ai chef de invatat poti invata oriunde, dar daca vrei sa dai mai apoi la institut acolo predau profesori de la Facultatea de stat, deci ...iti va fi mult mai usor sa intrii la institut, caci te vei mula mai bine pe stilul lor de predare si automat si de evaluare.
Am inteles. Dar exista situatii sa ma refuze cineva daca vreau sa devin avocat/notar doar pentru ca am facut facultatea la privat si nu stat?
"Cineva" cine sa te refuze? Legal nu are cum sa te refuze, si la avocati si la notari se da examen, daca esti pregatit il iei. Iar ca sa te ia stagiar, iti trebuie "pile" oricum, fie ca ai facut la stat, fie la particulara.
Cine sa va refuze? Va referiti la situatia ca daca veti fi admis la examen, veti avea nevoie de un indrumator pentru perioada de stagiu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pareri despre profesia de avocat iuliaanamaria iuliaanamaria Imi doresc foarte mult sa devin avocat, mai am doi ani de facultate, intentionez sa dau examen la barou cand termin fac.si masterul. As vrea cateva detalii ... (vezi toată discuția)
Informatii-facultatea de drept ContSters86398 ContSters86398 Va rog mult sa-mi explicati cum se procedeaza !Dupa ce termini facultatea de drept esti avocat stagiar si trebuie sa stai pe langa un alt avocat s ate invete ... (vezi toată discuția)
Tutorial admitere avocatura roumanie roumanie As dori si eu niste informatii despre ce pasi trebuie sa urmezi ca sa intri in avocatura. Probabil unii gandesc de pe acum ca am terminat facultatea cum a ... (vezi toată discuția)