avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... abuzurile fizice si psihice asupra unui minor de 16 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

abuzurile fizice si psihice asupra unui minor de 16 ani

buna ziua, as dori sa aflu care sunt drepturile unui minor cu varsta de 16 ani. El fiind abuzat mental cat si psihic de patintii lui, defapt de mama lui deoarce domiciliaza doar cu ea(parintii fiind divortati), cei doi avand o situatie materiala precara, mama restrictionandu-i sa iasa din casa, abuzandu-l verbal zilnic, ba chiar amenintandu-l. Este posibil ca acest copil sa stea intr-un asemenea mediu, avand in vedere ca mama lui este operata la cap, avand probleme psihice. Ce as putea sa fac in cazul in care nu mai pot trai in acest mediu?
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
da mama are un loc de munca, dar nu este stabil ea fiind pensionata pe caz de boala, dar pleaca dimineata si vine seara, cu tatal nu am luat legatura de la un an....
Desi e destul de greu de acceptat si de inteles pt un tanar ca mama ta e bolnava,t a va ajuta sa iti fie mai usor daca te gandesti la ea ca la un om bolnav. Incearca sa o multumesti cumva, sa nu vii devreme acasa si sa iei note proste poate starni reactii nepotrivite din partea ei.
Poate reusesti sa gasesti ceva de munca pe perioada vacantei.
Tatal tau plateste pensie ?

Tatal nu plateste pensie iar acum vrea sa ne mutam la o femei foarte bolnava si oarba iar pe mine ma deprima, de cand am vazut-o nu mai pot dormi si ma sperie destul de rau cand o vad pentru ca este imobilizata la pat si vorbeste singura, chiar credeti ca as putea trai acolo? As prefera sa stau si la camin, oriunde, numai sa nu mai fie "mama" care sa ma bata si sa ma injure. Va rog ajutati-ma
Cine vrea sa va mutati, mama ?
Ai mers sa vorbesti cu cineva de la DGASPC ?
Din ce zona esti ?
Am scris pe siteul protectiei copilului si am si sunat la telefonul copilului dar degeaba, da mama vrea sa ne mutam.
Stau in titan
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Se poate obtine o evaluare psihologica? Ursutz Ursutz M-am lovit de urmatoarea situatie: Parintii au divortat. Custodia este comuna, copilul sta cu mama iar tata are drept de vizitare in primul si al treilea ... (vezi toată discuția)
Sunt insultat si asist la scandal din partea fostei sotii ori ... alina.cr7 alina.cr7 Sunt insultat si asist la scandal din partea fostei sotii ori de cate ori duc minora la domiciliul ei, la sfarsitul programului de legaturi personale. Ma face ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,sunt bunica paterna ,tatal este plecat in strainatate ... Geo29 Geo29 Buna ziua ,sunt bunica paterna ,tatal este plecat in strainatate la munca ,Respectuos v as intreba in czul in care anunt autoritatea tutelara ce se va intampla ... (vezi toată discuția)