avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire

Ma numesc Petcu Marian si am o intrebare pentru dumneavoastra.Eu locuiesc in sat Dulcesti ,com.23 August,jud.Constanta si mai am o sora si 2 frati care locuiesc in Calarasi.Sora mea are apartamentul ei.iar ceilalti doi frati locuiesc in apartamentul nostru al familiei care are 4 camere,doua bai si o bucatarie.Mama sa recasatorit dupa moartea tatalui nostru si traieste cu noul ei sot in apartamentul ei.Eu vreau sa ma reintorc in Calarasi si sa locuiesc in apartamentul nostru.Mama imi spune ca nu mai am dreptul acolo si nu ma pot muta acolo fiindca nu avem cum sa locuim in acel apartament 3 familii.As dori sa stiu daca eu imi vreau partea mea din acel apartament ce trebuie sa fac sa-mi primesc partea ce mi se cuvine?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 21:29, 5 Iunie 2014
Care parte vi se cuvine, ati dezbatut succesiunea dupa tata ?
Daca apartamentul a fost comun al parintilor, cota dvs e de aproximativ 9%, deci mica rau, iar pt a incasa c/val cotei dvs, trebuie sa va judecati cu ceilalti proprietari / mostenitori.
Marky23 a scris:

. . .
Mama sa recasatorit dupa moartea tatalui nostru si traieste cu noul ei sot in apartamentul ei.Eu vreau sa . . . Mama imi spune ca nu mai am dreptul acolo si . . . ce trebuie sa fac sa-mi primesc partea ce mi se cuvine?



Observ ca sunteti online, haideti sa încercam a o solutiona:
1) cu prioritate trebuie clarificata problema cotei fiecaruia dintre soti la decesul tatalui sau, a cui proprietatea era acel imobil ;
2) la decesul tatalui : s-a făcut/trebuia sa se faca/veti face dezbaterea succesorală ;
3) daca s-a făcut pe ideea ca acel imobil era în cote egale ale parintilor dvs./ori, se va face pe aceasta idee : mama are de drept (jumatatea ei deci 50% din imobil) 1/2 al ei + 1/4 din 1/2 a defunctului tata.Cota de 3/4 se împarte la cei 4 mostenitori, dvs., fratilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune DepResurseUmane DepResurseUmane In urma decesului tatalui, mama a dezbatut mostenirea numai a unei parti din avere, si anume a apartamentului (mie mi se cuvin 2/8). Casa de la tara nu a ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 daca la dezbaterea unei mosteniri vin eu ,fretele meu si tatal meu(mama fiind decedata)pot cumpara partea tatalui meu? sau e deajuns ca sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Moștenire Rzsolt Rzsolt Bună ziua. Intrebarea este pentru părinții mei. Părinții mei locuiesc de 25 de ani la casa părintească. Fratii tatălui acum vor să ceară partea lor. ... (vezi toată discuția)