avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuri parcare proprietari bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuri parcare proprietari bloc

as avea si eu o intrebare: sunt admin la o asoac de propr de putin timp, iar proprietarii a 2 cari de bloc imi cer sa fac adrese la primarie pentru a interzice prin semne de circulatie stationarea masinilor in spatiul lor de parcare. blocul nu are parcare cu plata, este decat un spatiu unde se pot parca masini dar e aiurea ca exact langa blocul respectiv este si o gradinita iar mamicile dimineava cand vin cu copii pana cand nu trag si o portie de taina cu educatoarele nu pleaca, si asa stau poate cateva masini blocate si nu pot ajunge cei care au servici in jur de ora 8.00. adevarul este ca trebuie gasita o solutie iar eu nu stiu daca printr-o adresa pot rezolva problema sau cum sa formulez adresa :(
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 10:09, 17 Iunie 2014
Ce treaba are administratorul cu parcarea ? Nici asociatia nu stiu ce treaba ar avea, in cazul dat.

Cel care este deranjat / blocat poate trimite o sesizare la Politia de sector si la Politia rutiera, insotita de cateva poze "concludente".

E drept, politia rutiera nu aplica amenzi decat pentru contraventiile constatate direct de agentii sai. Dar, puteti face altceva: specificati in sesizare ca PRIMA atributie a Politiei, specificata ca atare in legea de organizare, este PREVENIREA. Cereti asadar imperativ in sesizari ca Politia sa-si indeplineasca sarcina concret, prin prezenta unui echipaj, la orele semnalate de dvs., avand caracterul repetitiv al incidentului.

Politia nu are cum sa nu raspunda unei solicitari scrise, transmise pe e-mail sau posta. Puteti cere agentului/politistului de proximitate sa fie in zona dimineata, ca doar treaba lui exact asta este, sa cunoasca zona si sa ia masuri de prevenire. Din pacate, este si vina noastra, atunci cand NU reclamam ceea ce ne deranjeaza. Cu siguranta, 20 de sesizari depuse in scris la sectia de politie valoreaza mult mai mult decat una singura, eventuala, depusa de administrator sau de presedinte. Invers, fara sesizari scrise, agentul de proximitate poate sa doarma la sectie, daca tot e liniste in zona, nu !?
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
ContSters61389, utilizator
trebuie sa puneti placute cu "va rugam nu parcati".
nu se vor accepta montarea semnelor de circulatie respective si nici bariera, care ar rezolva cu totul.
daca este spatiul public dar nu parcare, Primaria nu intervine. ar fi intervenit politia comunitara, daca aveati locurile platite.
oricum cand o masina este blocata de o alta, in cazul descris de dvs, cel blocat poate chema oricum politia dar NU pt paza locurilor de parcare.
In conditiile in care este drum public,este permis accesul tuturor autovehiculelor
Eventual ,se poate solicita la serviciul specializat din cadrul SPR instalarea de semn distinctiv stationarea interzisa
ynocentta a scris:

In conditiile in care este drum public,este permis accesul tuturor autovehiculelor
Eventual ,se poate solicita la serviciul specializat din cadrul SPR instalarea de semn distinctiv stationarea interzisa

Indiferent de semnele de circulatie, nimeni nu are voie sa blocheze accesul/iesirea. Stim bine, problema nu este singulara si nu este generata de inexistenta semnelor sau a reglementarilor, ci de nerespectarea acestora.

Solutia este cea legala, pentru ca avem drepturi ! Politia traieste din banii colectati din impozite si taxe si are sarcini trasate prin lege. Trebuie insa SA CEREM sa intervina, atunci cand este cazul, nu sa ne amagim ca vom rezolva cine stie ce prin tablite, semne, sau, Doamne fereste, altfel...

Sa vedeti ce repede se va duce vestea unor amenzi printre cei indisciplinati. Si, mai rau, pe langa amenda, mai sunt si doua puncte de penalizare, deci in maxim 2 saptamani poti sa ramai si fara permis de conducere... Dar, trebuie sa invatam sa cerem autoritatii publice sa-si indeplineasca atributiile, nu cred ca exista alta solutie, mai ales ca aveti legea de partea dvs., lege care spune ca Politia trebuie sa previna ! Nu trebuie sa se ajunga la un conflict, pentru ca stim fiecare cum suntem cu nervii intinsi, dimineata, cand trebuie sa ajungem la munca.
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2014
ContSters61389, utilizator
@cofnibuc

Nu doresc sa intru in dispute
Ca sa fie respectata legea,trebuie sa existe si indicator care sa atentioneze
Politia nu are in responsabilitate numai strada X,iar poltia rutiera mai are si evenimente , de intocmit rapoarte constatare,PV,expertize,etc
Politia poate raspunde la o solicitare,eventual poate aplica n penalitati la data X,dar a doua,a treia zi ,
se repata stationarea autovehiculelor parintilor care nu inteleg sa respecte legea si pe aceia care folosesc respectivul drum public
Cate evenimente nu se petrec in parcari,parcuri,locuri publice si politia nu intervine la solicitare ,motivand lipsa de personal disponibil ?

Alte discuții în legătură

Asociaţia de proprietari poate bloca roţi în parcarea privată a blocului? maximiljen maximiljen Bună seara, Mă interesează ce spune legislaţia în cazul expus pe scurt în titlu. Pe larg întrebarea este: Asociaţia de proprietari a blocului ... (vezi toată discuția)
Drept la parcare pe proprietate publica Dobrel Dobrel Buna ziua Locuiesc intr-un cartier de blocuri, dar in fata mea se afla o casa, al carei stapan crede ca spatiul din exteriorul gardului ii apartine. Problema ... (vezi toată discuția)
Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)