as avea si eu o intrebare: sunt admin la o asoac de propr de putin timp, iar proprietarii a 2 cari de bloc imi cer sa fac adrese la primarie pentru a interzice prin semne de circulatie stationarea masinilor in spatiul lor de parcare. blocul nu are parcare cu plata, este decat un spatiu unde se pot parca masini dar e aiurea ca exact langa blocul respectiv este si o gradinita iar mamicile dimineava cand vin cu copii pana cand nu trag si o portie de taina cu educatoarele nu pleaca, si asa stau poate cateva masini blocate si nu pot ajunge cei care au servici in jur de ora 8.00. adevarul este ca trebuie gasita o solutie iar eu nu stiu daca printr-o adresa pot rezolva problema sau cum sa formulez adresa :(
Regulamentul de circulatie este suficient ! Nu este nevoie de niciun semn pentru ca orice sofer stie ca nu poate bloca un drum sau nu poate bloca iesirea unui alt autovehicul din parcare. O data ce exista prevedere legala si exista si autoritate abilitata sa vegheze la respectarea legii, respectiv politia, am impresia ca orice discutie este inutila.
Nimeni si nimic nu le poate invinge pe mamici :justcuz:
Locuiesc langa scoala si gradinita si am vazut de nenumarate ori echipajele de politie neputincioase in fata mamicilor. :yes:
M-am resemnat si am renuntat sa mai incerc sa ies din parcare in intervalul 7.50-8.10
Nu este caz singular
Exista in capitala,liceu de renume,unde la inceputul si la sfarsitul orelor de curs ,inclusiv transportul in comun trebuie sa astepte :minute bune "predarea si preluarea " invataceilor ,iar politia desi sesizata nu poate interveni zilnic
Au fost realizate marcaje speciale ca in zona unitati scolare nu este permisa stationarea si totusi zilnic,participantii la trafic sufera si intarzie datorita incapatanarii parintilor de a stationa minute bune pe drumul public
Astfel de fenomene au loc pentru ca se gasesc sloutii pentru problema de fond. Explozia demografica a masinilor a avut loc si in alte coltisoare de lume. Infrastructura trebuie adaptata la mersul societatii. Ok, acum 30 de ani erau putin masini, nu era nevoe de locuri de parcare, insa acum cand 30% din copii, sau mai bine, suna adusi la scoala cu masina, trebuie gasite solutii in acest sens.
O scoala intr-un oras fara loc de parcare e ca un hipermarket sau cladire de birouri fara parcare. Scolile ar trebui sa fie prevazute cu parcari pentru vizitatori.
Si politia are rolul ei, dar sa faca si paza 24 si 24 in fata scolii si tot nu se rezolva problema.
Oricate sanctiuni s-ar aplica, problema nu va disparea.
Problema trebuie rezolvata cu colaborarea tuturor institutiilor implicate- scoala, ministerul invatamantului, primaria.