avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi la masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi la masa succesorala

Salutare!
Am citit in multe locuri si sunt nedumerit...
situatia sta asa: Tatal meu a decedat, iar mama mea vrea sa faca succesiunea, dar problema este ca tatal meu are o fata din prima casatorie, nu am vazuto niciodata nici eu nici mama mea.. parintii mei au realizat impreuna 2 imobile/locuinte , iar 1 imobil vrea sa il treaca in intregime pe numele meu iar celalalt pe ea.

intrebarile sunt:

1. Fata din prima casatorie(sora mea teoretic) poate avea vre-un drept major asupra bunurilor?
2. care este cea mai buna solutie pentru impartirea averii fara riscuri cu temei legal sau fara dubii de atacuri ulterioare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 12:24, 6 Iunie 2014
Fata tatalui dumneavoastra din prima casatorie are exact aceleasi drepturi de mostenire ca si dumneavoastra .
copii defunctului vin cu cote egale la mostenire.
Imi puteti spune care sunt cotele de impartire?
Sotia supravietuitoare are o cota de mostenire de 1/4 iar 3/4 revin copiilor, care se imparte in cote egale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea copiilor nelegitimi Elena59 Elena59 Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, care este cota mostenirii legale pe care sotul supravietuitor o primeste dupa decesul sotiei(celuilalt sot)? Situatia (speta) ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire natachka natachka problema e una f incurcata. deci asa.tatal a avut o a doua sotie(prima decedata).si 2 copii din prima casatorie. tatal a murit in februarie 2007 .sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenire alisia alisia buna ma numesc andrea si av vrea sa ma lamuriti cu ceva lucruri daca se poate.soacra mea ar dori o lamurire .uitati care este problema.mama ei ar vrea sa ... (vezi toată discuția)