avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grad de handicap accentuat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grad de handicap accentuat

Am iesit la pensie la limita de varsta si sunt incadrata in grad de handicap accentuat. Influenteaza cu ceva faptul ca am grad de handicap la pensie ?...ca sa fiu mai pe inteles ,in afara de indemnizatia de care beneficiez ,se mai adauga ceva la pensie ?
1. Pensia nu are nici o legatura cu gradul de handicap.

2. - Dar veti putea beneficia de indemnizatie de handicap pe care o puteti cumula cu pensia.
- Pentru aceasta luati legatura cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala.
- Intrati pe:
[ link extern ]
si pe:
[ link extern ] /
Precizati daca:
-Handicapul este preexistent calitatii de asigurat.
-Beneficiati atat de indemnizatie de handicap,cat si de pensie de limita de varsta.
-Ati intrat in posesia deciziei de pensie de limita de varsta.

Bineinteles ca iau si pensia la limita de varsta si indemnizatia de handicap si apoi fac un total

Indemnizatia de handicap am obtinut-o dupa ce deaja eram la pensie

Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. Dvs. aveti si pensie si indemnizatie de handicap si le cumulati .

2. Nu exista vreo alta posibilitate de a va mari pensia datorita gradului de handicap.
Da ,doar cand mareste guvernul la toata lumea si s ar putea sa mai am o sansa ca asa se aude ca pensiile mai mici de 700 se vor mari ...intrucat eu am o pensie sub 700 ...speranta moare ultima!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind iesirea la pensie la limita de virsta a persoanelor cu handicap vyorel61 vyorel61 Eu am virsta de 53 an cu o vechime in cimpu muncii de 20 ani sisunt iesit la pensie de handicap gradul 2 de 8 ani.Ma pot incadra sa ies la pensie de limita de ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie valentin6768 valentin6768 Am iesit la pensie de boala in 1 aprilie 2012 in gradul 3 din noiembrie 2017 am grad de handicap accentuat nevazator .As putea sa ies la pensie . (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap pisicheru pisicheru Va rog ,ce drepturi la indemnizatie trebuie sa am daca am grad de handicap grav cod boala G20 ;F01, cod handicap 6,acum am doar 293 ron.Am avut grad accentuat ... (vezi toată discuția)