avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... 42 zile postnatal pentru tata???
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

42 zile postnatal pentru tata???

buna seara am si eu o intrebare...daca tatal necasatorit va lua indemnizatia pentru cresterea copiluluoi, cum e cu cele 42 de zile de concediu postnatal?actele cand anume trebuie sa le depuna tatal??trebuie sa astepte cele 42 de zile?lamuriti-ma si pe mine va rog
Cel mai recent răspuns: goldy_ella , utilizator 22:35, 8 Mai 2009
Din a 43 zi dupa ce a nascut, intra in concediu pentru ingrijirea copilului.Actele se depun la primaria de care apartineti.
Nastere usoara ( mai ales daca naste tata )
:thumbup:
dupa nasterea copilului mama beneficiaza de cele 42 zile concediu postnatal.
cine va beneficia de concediul pentru cresterea copilului mama sau tata? actele se depun dupa cele 42 zile.
pai asta e intrebarea...trebuie sa astepte neaparat cele 42 de zile?ce legatura are el cu concediul postnatal care stiu ca se acorda la mame??nu poate sa depuna actele dupa ce se naste copilul?tatal va beneficia de concediu. trebuie sa astepte 42 de zile??
ca asta nu interleg eu...in legislatia muncii scrie ca daca mama nu a lucrat inainte nu trebuie sa astepte tatal sa treaca zilele astea...lamuriti-ma va rog
Art. 20. - (1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine şi se plăteşte după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
b) începând cu data naşterii copilului, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată, în cazul persoanelor care nu îndeplinesc condiţiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate şi a indemnizaţiei aferente;
c) începând cu data adopţiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau încredinţării, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data la care s-au aprobat ori, după caz, s-au instituit măsurile de protecţie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situaţii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a), b) şi c);
e) începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul stimulentului lunar nu mai realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, şi plata acestuia se suspendă, dacă cererea este depusă în termen de 30 de zile de la această dată.
(2) Indemnizaţia pentru creşterea copilului se acordă de la datele prevăzute la alin. (1) lit. a)-d), dar nu mai devreme de data la care s-a aprobat concediul pentru creşterea copilului ori a încetat activitatea profesională.
Acum depinde si de mama, daca beneficiaza de concediul de maternitate.
mama nu beneficiaza de nimic. inseamna ca nu tb sa mai astepte cele 42 de zile?

Alte discuții în legătură

Concediul pentru crestere si ingrijire copil acordat tatalui kyoko kyoko Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la concediul care se acorda tatalui, pentru crestere si ingrijire copil. Va prezint o speta: tatal face cerere la ... (vezi toată discuția)
Concediu postanatal si ccc. CostM CostM Buna ziua. Sotia se afla in concediu postnatal, parte a concediului de maternitate de 126 de zile. Perioada inaintea nasterii a fost doar de 6 zile, acum e ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si operarea in revisal elena6ro elena6ro Buna ziua, Avem o salariata care va naste in ianuarie 2015 si la sfarsitul lunii octombrie ar trebui sa intre in concediu prenatal (84 zile). Restul de 42 de ... (vezi toată discuția)