avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare asociatie de proprietari

Buna ziua!

Nu am experienta in infiintarea de asociatii de proprietari de bloc si as dori sa stiu in afara de Statut, Act Constitutiv, Acord de Asociere si Procesul verbal al Adunarii Generale de constituire, ce mai trebuie sa fac si sa pun la dosarul pe care il depun la judecatorie. Ca sa fie si mai exact, este vorba de o asociatie care va fi in Popesti Leordeni si judecatoria in cauza este Judecatoria Cornetu.

Ma intereseaza in principal taxe si daca e necesara asistenta unui avocat sau a unui notar care sa certifice sau sa autentifice documentele in cauza.

Ce inseamna mai exact urmatoarele in contextul dosarului de infiintare "Admite excepţia netimbrării cererii invocată de instanţă, din oficiu. Anulează cererea ca netimbrată. Cu apel în termen de 5 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă. "

Multumesc frumos. :blush2:
Asa e: copiile dupa actele de proprietate.
Copiile actelor de proprietate sa fie complete.
Adica toate paginile contractului sau actului de proprietate, cu anexe daca exista. Asa se pot constata datele necesare: proprietar, suprafata utila... Apoi, de regula la contractele mai vechi, pe ultima pagina exista o stampila mare dreptunghiulara cu semnatura, data, numar de transcriere in registrul de inscriptiuni-transcriptiuni. Alte contracte mai recente au pe ultima pagina ori pe o pagina separata semnatura, data, numarul de inregistrare in cartea funciara la OCPI. Pe baza acestora puteti completa acel tabel si judecatorul poate numara si verifica concret cate apartamente sunt transcrise, intabulate, neintabulate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari Veronica Popescu Veronica Popescu REPREZINT 6 APARTAMENTE DINTR-UN BLOC DE 2 ETAJE. NE-AM HOTARAT SA INFIINTAM ASOCIATIE DE PROPRIETARI INSA NU STIM DACA LA INFIINTAREA ACESTEIA TREBUIE ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari vidus vidus Buna ziua, vreau sa infiintez o asociatie de proprietari insa am cateva nelamuriri. 1. Statulul trebuie atestat sau autentificat ori este valabil ca ... (vezi toată discuția)
Cum se infiinteaza o asociatie ? lumy81 lumy81 Buna! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu pasii necesari infiintarii unei asociatii, precum si functionarea acesteia. Multumesc! (vezi toată discuția)