avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... blocare cont bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

blocare cont bancar

mototolea vasile.buna ziua.in perioada 2002-2008 am activat ca gestionar la o societate privata care conform legii 22/1969 mi se opreau lunar un procent din salariu care il depuneau intr-o banca pentru pentru constituirea garantiei.dupa incheierea contactului cu acea unitate mi-a dat acceptul sa pot intra in posesia banilor.Ne avind nevoie de ei la acel moment au ramas in banca.In 2009 am girat ipotecar o persoana care ulterior nu si-a mai platit creditul astfel am ajuns in situatia sa fiu executat silit si tot odata miau blocat si contul din banca cel care era constituit de garantie de gestiune.Din cite am citit eu aceste conturi nu pot fi blocate.Itrebarea este daca e adevarat ,cine poate dispune deblocarea contului pentru a intra in posesia lor ,banca sau executorul judecatoresc.Din discutiile cu directorul bancii spune ca executorul trebuie sa deblocheze contul,eu avind o alta opinie ca banca trebuia sa nul blocheze din start daca stia ca aceste conturi nu pot fi blocate.Astept cu nerabdare o parere competenta a celor care utilizeaza acest sait .Va multumesc.06-06-2014 BRAILA
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 21:22, 10 Iunie 2014
Daca sunteti in executare silita, de ce sa nu va poata bloca acel cont ? Nu numai ca va blocheaza contul, dar va ia si banii din el.
Pe de alta parte, daca sunteti garant ipotecar, raspundeti numai cu acea garantie, dvs stiti mai bine ce ati semnat in acel contract de credit.
Puteti face contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati aflat de blocarea conturilor, ar trebui insa sa mergeti la un specialist cu contractul.
desfiintarea masurii popririi o poate dispune doar executorul judecatoresc in momentul in care se recupereaza intreaga suma
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
Tifi Laura, Consilier juridic
Contul de garantie avea destinatie speciala cata vreme dvs. functionati ca gestionar la fostul loc de munca, deoarece suma nu era la dispozitia dvs. ci blocata la dispozitia angajatorului pentru acoperirea eventualelor lipsuri in gestiune.
Destinatia speciala a incetat si contul este popribil.
Chestiunea de verificat este ce calitate aveti fata de debitor - garant ipotecar sau si garant fidejusor, pentru ca daca sunteti doar garant ipotecar, raspunderea va este limitata la bunul ipotecat, neputand fi dispuse acte de urmarire in privinta altor bunuri ale dvs. cum este acest cont bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont blocat carmen_di carmen_di Buna ziua, Cum procedez in cazul in care o banca ma ameninta cu executare silita in conditiile in care am facut platile la zi dar contul este blocat din ... (vezi toată discuția)
Buna seara. v cu o întrebare vreau sa va deranjez. am fost anunțat ... scoica_80 scoica_80 Buna seara. V Cu o întrebare vreau sa va deranjez. Am fost anunțat că voi fi executat silit pentru un credit luat de sotie in care eu eram co-platitor. ... (vezi toată discuția)
Poprire salar danmihai13 danmihai13 Buna ziua.In urma unei executari silite s-a hotarat procesul de poprire salar,insa banca mi-a blocat contul permanent,mentionez ca era contul de salar si nu ... (vezi toată discuția)