avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna seara!!!
as dori si eu sa stiu daca am 2 copii minori ,sotul a parasit domiciliu mutandu-se cu alta femeie,cum trebuie sa procedez ptr a primi pensie alimentara fara a intenta divort.,ce acte sunt necesare (certificatul de casatorie fiind la el),costurile acestui demers,in cat timp se solutioneaza si dupa cat timp primesc banii si de cand tinand cont ca se apropie mijlocul lunii mai am sanse sa primesc si pe aceasta luna pensie???
va multumesc anticipat!!!
am nevoie de avocat veniturile mele fiind mici??

[scrierea cu majuscule contravine regulamentului de postare]
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 06:29, 7 Iunie 2014
Introduceti o actiune in instanta daca nu va plateste de buna voie. O astfel de actiune dureza minim 6 luni spre 1 an.

Solicitati plata pensiei retroactiv, de la data introducerii actiunii. Hotararea astfel obtinuta va putea fi pusa ulterior in executare silita daca nu plateste.

Pana va judecati trimiteti-i o somatie si solicitati plata acestor drepturi, in caz contrar urmand sa depuneti plangere penala pt abandon de familie.

Puteti obtine de la primarie oricand un duplicat al cetificatului de casatorie.

Daca nu va permiteti angajarea unui avocat puteti solicita ajutor public judiciar sub forma asistentei prin avocat la baroul din localitatea dvs de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand trebuie platita pensia alimentara? liviutzza24 liviutzza24 Primul si singurul termen de divort a fost pe 20.11.2007 data la care s-a pronuntat si instanta. Avem o fetita de 1 an si 8 luni, dar nu a vizitat-o deloc si ... (vezi toată discuția)
Cum obtin evacuarea sotului din casa? mihasava35 mihasava35 Buna seara...In decembrie anul trecut am introdus actiunea de divort.Anul acesta in luna mai,am obtinut divortul.. ::::Solutia pe scurt: Admite acţiunea. ... (vezi toată discuția)
Costurile si durata procesului corina achim corina achim buna ziua. as dori sa aflu cam cat ar costa procesul pentru stabilirea pensiei alimentare a minorului, stabilirea domiciliului si stabilirea autoritatii ... (vezi toată discuția)