buna ziua. as dori sa aflu cam cat ar costa procesul pentru stabilirea pensiei alimentare a minorului, stabilirea domiciliului si stabilirea autoritatii exclusive. toate sunt impreuna ? si cam in cat timp se solutioneaza o astfel de cauza (tatal fiind plecat in strainatate si nu poata fi gasit) va multumesc.
[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Toate acestea sunt capete de cerere intr-un singur proces.Cat va dura e greu de spus,depinde de f multi factori.Cheltuielile in cea mai mare parte sunt cu onorariul avocatului,dar avand in vedere ca doriti AP exclusiva,atunci ar trebui sa prezentati instantei si un raport psihologic al minorului,care tot dvs il veti suporta.
Veti putea solicita printr-o singura actiune in instanta.
Costurile sunt compuse din taxa de timbru si onorariu de avocat, onorariu care difera in functie de vechimea si experienta avocatului.
Din punct de vedere al duratei, din nou nu se poate face o estimare exacta. Va trebui sa parcurgeti mai intai procedura de informare privind beneficiile medierii si apoi sa introduceti actiunea. Va trebui sa indicati domiciliul tatalui. Daca e in strainatate, procedura va fi una mai greoaie deoarece trebuie citat acolo prin intermediul Min. Justitiei si dureaza. Plus ca exista costuri legate de traducerea si transmierea actelor in strainatate.
Va fi vorba de un proces in care se vor audia martori, se va face o ancheta sociala si este posibil sa dureze peste 6 luni de zile, numai judecarea in fond a dosarului.
Abandon familial
Alexa325
În cazul în care sunt singura intretinatoare a 7 minori și în condițiile în care nu pot avea un serviciu soțul care m-a părăsit pentru a-și întemeia ... (vezi toată discuția)
Imi vreau fetita
anamaruntelu
Sunt casatorita si am un bebe de 8 luni.Am plecat in urma unei neintelegeri si a ramas fetita la el .La momentul respectiv nu a fost vorba de violenta insa el ... (vezi toată discuția)