Sunt casatorita si am un bebe de 8 luni.Am plecat in urma unei neintelegeri si a ramas fetita la el .La momentul respectiv nu a fost vorba de violenta insa el nu a vrut sa-mi dea fetita , nu vrea nici acum ...Cum inaintez procedura de divort?cam cat o sa dureze daca amandoi vrem fetita?Va rog sa-mi raspundeti !
introduceti actiune de divort la instanta de la domiciliul comun. Pt ca aveti o fetita dosarul va dura ceva daca nu va puneti de acord cu privire la aspectele legate de ea : locuinta, autoritate parinteasca,...
Dacă nu vă înţelegeţi atunci singura soluţie este instanţa de judecată. De obicei instanţa acordă custodie comună în privinţa minorului, însă ceea ce vă interesează, este ca domiciliul minorului să fie stabilit in mod statornic la dv.stră. Ptr acest lucru trebuie să aveţi un domiciliu, mijloace materiale ptr a întreţine copilul, o relaţie afectivă bună cu copilul. Având in vedere vârsta pe care o are şi faptul că sunteţi mama, iar la această vârstă copilul are absolută nevoie de mamă, nu cred că veţi avea probleme. O astfel de acţiune de obicei durează destul de mult. Dacă doriţi mai repede, atunci promovaţi o acţiune cu caracter urgent, ordonanţă pesedintială, solicitînd stabilirea domiciliului minorei alături de dv.stră, până la terminarea procesului de divorţ. Luaţi legătura şi cu un avocat, vă va fi mult mai uşor.
Eu locuiesc acum la parintii mei care au un domiciliu stabil ,iar pt mijloacele de intretinere am chiar si indemnizatie de crestere a copilului.Chiar urma sa va intreb , pt a nu complica lucrurile ulterior ,ar trebui sa ii trimit fetitei indemnizatia impreuna cu alocatia sau numai alocatia ?Va multumesc foarte mult pt raspuns mi-ati fost de mare ajutor!
Divorț cu minori
Luizik
Ce șanse am sa raman cu ambii copii după divorț? Mentionez ca am un loc de munca sigur si domiciliul stabil si personal...si am condiții sa ii cresc ... (vezi toată discuția)