avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUM OBTIN INCREDINTAREA COPIILOR?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUM OBTIN INCREDINTAREA COPIILOR?

Buna seara, ma intereseaza in ce conditii pot obtine custodia unui copil(doresc sa iau decat fata).Mentionez ca am doi copii nefiind casatorit legal niciodata cu aceasta doamna.Amundoi copii sant recunoscuti sub numele meu, In acest moment copii se afla la parintii fostei concubine,intr-o situatie familiare si sociala penibila.Doresc sa mai mentionez ca atat eu cat si fosta mea concubina santem in Italia,in orase diferite si separati,dar eu sant singurul care trimit banii copiilor,si de cele mai multe ori sub amenintarea ei ca nu o sa-i mai vad niciodata si de aceea doresc sa-mi iau fetita in Italia,avand toate conditiile necesare pentru cresterea si educarea copilului.Va rog mult doresc cele mai clare informatii,de la dumneavoastra deoarece nu stiu cum si unde si ce trebuie sa fac sa obtin cat mai repede custodia fetitei pentru a o putea aduce in Italia.Ce acte si unde trebuie sa le trimit?Multumesc foarte mult

Cel mai recent răspuns: LAURAROMA43 , utilizator 21:21, 30 Ianuarie 2012
Trebuie promovată o acţiune in instanţă prin care solicitaţi să vi se acorde custodia fetiţei şi instanţa să stabilească domiciliul fetiţei la dv.stră in Italia, asta doar in cazul in care aveţi aici un domiciliu stabil şi un loc de muncă din care să puteţi întreţine copilul. Promovaţi acţiunea la instanţa de la domiciliul fostei concubine, la părinţii ei, chiar dacă ea este in Italia, ptr că este ultimul domiciliu din ţară pe care îl cunoaşteţi, şi aşa vă vă fi mai uşor, ptr anchetă psihosocială, sau eventual ptr audierea minorei dacă are peste zece ani. Dacă nu puteţi veni in ţară trimiteţi cuiva o procură specială ptr acest proces, ar trebui să apelaţi şi la ajutorul unui avocat, ptr o cerere de chemare in judecată bine făcută, şi ptr alte sfaturi. Aveţi nevoie de certificatul de naştere al minorei, copie, actele dv.stră de identitate, dovadă domiciliu şi dovadă venituri, taxa judiciară de 8 lei şi timbru judiciar 0,30 bani.
multumesc foarte mult,mai tinem legatura,o seara buna!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi vreau fetita anamaruntelu anamaruntelu Sunt casatorita si am un bebe de 8 luni.Am plecat in urma unei neintelegeri si a ramas fetita la el .La momentul respectiv nu a fost vorba de violenta insa el ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca cei doi concubini au un minor si vor sa se desparta? gheorghedarius35 gheorghedarius35 Buna ziua!am o intrebare?;daca cei doi concubini,se despart,si au un minor de 7 luni,mama coplilului nu are venit si nici nu a lucrat pana in prezent si mai ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Dănuț Pîntea Dănuț Pîntea As dori sa știu cum as putea să obțin custodia fetiței mele de 3 ani, dintr-un concubinaj, de cand fetița noastră avea un an. Eu munceam in ... (vezi toată discuția)