avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere de supraveghere la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere de supraveghere la bloc

Buna seara,
in blocul in care locuiesc s-au instalat camera de supraveghere, presedintele mi-a spus ca acestea sunt inchiriate pe 2 ani si ca la ele platim numai mentenanta. As vrea sa stiu daca exista aceasta posibilitate pentru asociatiile de proprietari de a inchiria si de a plati numai mentenanta.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: innas , utilizator 09:57, 6 August 2014
Spatiu privat e in apartament. In casa scari e spatiu comun pentru ca e al tuturor
innas a scris:
nu s-a cerut acordul nici unui proprietar ne-am trezit cu camerele instalate, cand am intrebat pretul kitului de instalare mi s-a raspuns ca " nu a costat nimic, a fost o oferta", apoi cand am insistat mi s-a spus ca sunt inchiriate si ca nu trebuie sa platim decat 5 lei pe luna pentru mentenanta.

Poate s-a luat aceasta hotarare in adunarea generala la care multi proprietari nu participa. Noi am cuprins in bugetul de venituri si cheltuieli anul acesta mai multe lucari de reparati, de zugraveli... si instalarea unui sistem video de supraveghere. Acest buget a fost aprobat de cei prezenti la adunarea generala reconvocata si apoi afisat in fiecare casa de scara. La adunarea reconvocata au participat mai putin de 10% dintre proprietari. Asa ca oricare din ceilalti 90% pot sa reclame ca nu au fost consultati cu privire la reparatia terasei, inlocuirea geamurilor de termopan, sistemul de supraveghere, modernizarea liftului... mai ales daca trec in mare graba pe langa afisierul unde s-au afisat hotararile luate in AG.

Dar ce inseamna ca platiti 5 lei pe luna? Adica 5 lei de apartament, de persoana...!?
Noi avem oferte sa platim integral un asemenea sistem, sa fie al asociatiei si nu inchiriat, iar pretul cu intregii instalatii cu montaj, garantie, intretinere in perioada de garantie... ajunge la aproximativ 0,75 lei/metru patrat de suprafata utila. Asta inseamna ca proprietarii vor avea de plata o singura data intre 20 si 75 lei in functie de cota indiviza (suprafata utila a apartamentului). Daca la dv se platesc cate 5 lei/luna de apartament timp de 24 de luni, cred ca platiti de 2 pana la 6 ori mai mult decat daca asociatia ar fi cumparat intregul sistem. Mentenanta sunt oricum obligati sa asigure in perioada de garantie.

Cat priveste legalitatea si intimitatea de care se vorbeste mai sus, nu sunt probleme. S-a scris si s-a dezbatut de mai multe ori acest subiect pe avocatnet. Iata un exemplu;
www.avocatnet.ro/content/for...

Presedintele asociatiei mi-a spus ca trebuie sa platim 5 lei de apartament mentenanta, dar nu pe ce perioada, probabil pe 2 ani cat sitemul de supraveghere este inchiriat. Eu am cerut sa vad contractul si mi s-a spus ca nu este inca incheiat, urmeaza in cateva zile, deci nu prea inteleg s-au montat camerele inainte de a se incheia contractul care daca ar fi de inchiriere ar presupune un pret, totusi ......e putin incurcat....
Cat despre A.G. eu am fost prezenta , nu s-a intrunit cvorumul, sedinta nu s-a mai reluat, dar nici nu era prevazut acest sistem in ordinea de zi afisata la avizier.
Pe ordinea de zi nu se scrie fiecare problema, fiecare lucrare separat. Pe ordinea de zi, pe langa raportul cu privire la activiate, raportul cenzorului... , mai este si proiectul de buget. Acesta se prezinta in fata adunarii generale cu cifre, date... dar si cu obiective concrete si-apoi se pune la vot.
Proprietarilor nu li s-a adus la cunostinta in ultimii 24 de ani nici un fel de raport cu privire la starea asociatiei, am avut o antenna GSM pt care s-a primit chirie, ei bine, chiria nu mai exista, restantieri cat cuprinde, despre reabilitarea blocului ni s-a spus la ultima sedinta ca daca nu dam spaga nu intram in programul gratis de reabilitare acest subiect fiind si singurul care s-a discutat.

Alte discuții în legătură

Activ si pasiv asociatie proprietari ina1967 ina1967 Pot solicita Primariei de sector Activul si Pasivul asociatiei de proprietari? (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari - venituri din antene pe bloc calistita calistita sunt administrator bloc, locatarii de la o scara de bloc solicita extrasul de cont sa fie afisat la avizer cu veniturile din cont,conform carei Legii se cere ... (vezi toată discuția)
Afisarea hotaririi adunarii generale ContSters241026 ContSters241026 Niciodata Comitetul Executiv sau Adunarea Generala a As.De Proprietari a blocului in care locuiesc NU AU AFISAT la loc vizibil HOTARARILE LUATE DE ... (vezi toată discuția)