innas a scris:
nu s-a cerut acordul nici unui proprietar ne-am trezit cu camerele instalate, cand am intrebat pretul kitului de instalare mi s-a raspuns ca " nu a costat nimic, a fost o oferta", apoi cand am insistat mi s-a spus ca sunt inchiriate si ca nu trebuie sa platim decat 5 lei pe luna pentru mentenanta.
Poate s-a luat aceasta hotarare in adunarea generala la care multi proprietari nu participa. Noi am cuprins in bugetul de venituri si cheltuieli anul acesta mai multe lucari de reparati, de zugraveli... si instalarea unui sistem video de supraveghere. Acest buget a fost aprobat de cei prezenti la adunarea generala reconvocata si apoi afisat in fiecare casa de scara. La adunarea reconvocata au participat mai putin de 10% dintre proprietari. Asa ca oricare din ceilalti 90% pot sa reclame ca nu au fost consultati cu privire la reparatia terasei, inlocuirea geamurilor de termopan, sistemul de supraveghere, modernizarea liftului... mai ales daca trec in mare graba pe langa afisierul unde s-au afisat hotararile luate in AG.
Dar ce inseamna ca platiti 5 lei pe luna? Adica 5 lei de apartament, de persoana...!?
Noi avem oferte sa platim integral un asemenea sistem, sa fie al asociatiei si nu inchiriat, iar pretul cu intregii instalatii cu montaj, garantie, intretinere in perioada de garantie... ajunge la aproximativ 0,75 lei/metru patrat de suprafata utila. Asta inseamna ca proprietarii vor avea de plata o singura data intre 20 si 75 lei in functie de cota indiviza (suprafata utila a apartamentului). Daca la dv se platesc cate 5 lei/luna de apartament timp de 24 de luni, cred ca platiti de 2 pana la 6 ori mai mult decat daca asociatia ar fi cumparat intregul sistem. Mentenanta sunt oricum obligati sa asigure in perioada de garantie.
Cat priveste legalitatea si intimitatea de care se vorbeste mai sus, nu sunt probleme. S-a scris si s-a dezbatut de mai multe ori acest subiect pe avocatnet. Iata un exemplu;
www.avocatnet.ro/content/for...