Crearea la locul de munca (de catre un superior ierarhic) a unei atmosfere de intimidare,de ostilitate sau descurajare pentru un angajat,se incadreaza in sfera penalului?Multumesc.
Eu cred ca ar trebui sa citesti CODUL PENAL si sa si gandesti ce scrie acolo.
Inca am o eficienta deosebit de ridicata si ceea ce spun eu iese si in instanta.
Este adevarat ca sunt si persoane care deschid judecati aiurea dar daca se iau dupa persoane care nu cunosc textele penale.
Ma tem ca habar nu aveti care e treaba cu lipsa elementelor constitutive si ce solutie juridica se da de organele judiciare.
O plangere penala in acest caz nu are deloc sorti de izbanda.
Persoana poate incerca doar asa ca sa piarda timpul si eventual bani aiurea.
Domnule avocat Lasconschi,nu am niciun dubiu ca judecata dumneavoastra este una buna in acest caz,insa cu experienta pe care o aveti in domeniul juridic,poate ma ajutati si pe mine cu o idee in acest sens.Daca si varianta plangerii penale este exclusa,atunci poate doar Dumnezeu sa mai faca ceva, atata vreme cat o companie mare ca cea in care eu imi desfasor activitatea,nu are sindicat si nici reprezentanti ai salariatilor.Despre ITM,in afara de faptul ca-i bombardeaza cu amenzi de fiecare data...alta putere nu are(si oricum nu s-a shimbat nimic).
Daca este vorba de jigniri, de crearea de catre sef a unei situatii de inferioritate (de orice natura) a subalternului poate fi vorba de infr de abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi sau infractiunea de purtare abuziva, DAR ar fi necesare detalii legate de profilul companiei pt care lucrati si ce anume in concret vi s-a spus sa faceti care a "frizat penalul".
Desigur cele 2 infract despre care v+am facut vorbire au ca subiect activ ,adica autor, un functionar public, dar se aplica si celorlalti functionari.
Despre infract de amenintare poate fi vorba numai in situatia in care ati fost amenintat cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte care v+ar putea pagubi.