avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lnscrierere la plata lunara a intretinerii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lnscrierere la plata lunara a intretinerii

buna ziua, la 1 februarie 2014 impreuna cu sotia mea am devenit proprietarii unui apartament care a fost nelocuit pana la data de 1 aprilie 2014. in momentul eliberarii apartamentului fostul proprietar si-a achitat in totalitate obligatiile pe lunile anterioare si a facut o solicitare cadre administrator pentru a-i fi returnat fondul de rulment ceea ce s-a si intamplat. la data de 1 aprilie cand ne-am mutat la noua adresa am constatat faptul ca am o restanta la intretinere pentru luna februarie si martie calculata pentru doua persoane. intrucat initial am considerat ca s-a omis radierea fostilor proprietari de la plata intretinerii lunare m-am adresat presedintelului cu o cerere in care am aratat ca pentru perioada februarie martie am platit atat eu cat si sotia intretinere la o alta adresa si am mentionat ca desi apartametnul a avut doi proprietari numarul real de locatari a fost zero aspect probat si de consumul scazut de apa 0.8 metri cubi motiv pentru care dorim recalculrarea intretinerii lunare cu 0 persoane pentru cele doua luni. raspunsul presedintelui a fost ca intretinerea a fost corect calculata intrucat in momentul in care am devenit proprietari am fost trecuti in mod automat la plata intretinerii iar pentru a nu fi pusi la plata era necesar sa facem o adresa scrisa in care sa cerem sa fim scosi de la plata desi nu facusem inca o adresa prin care sa fim introdusi la plata intrucat asa prevede legea. am incercat sa explic faptul ca mi se pare absurd sa achit gazele sau liftul pentru cele doua luni in conditiile in care nu am locuit aici insa raspunsul a ramas acelasi - nu am facut in timp util cerere sa fim scosi asadar nu se poate face nimic. va rog sa ma ajutati cu aceasta situatie intrucat mi se pare una abuziva. astept raspunsul dvs. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: razvannan , utilizator 14:31, 7 Iunie 2014
1. Raspunsul presedintelui asociatiei este corect. El a luat la cunostinta ca in apartamentul respectiv s-au mutat noii proprietari (2 persoane), deci v-a pus la plata cotelor repartizate pe numar de persoane. Ca sa nu se fi intamplat lucrul acesta trebuia sa anuntati in scris perioada cat nu locuiati in apartament.

2. Ca sa recalculeze aceste cote, ar trebui sa refaca niste liste deja afisate.
Ar putea totusi sa va rezolve problema, considerandu-va lipsa din apartament pentru urmatoarele 2 luni in care ati locuit.

Daca primul punct este obiectiv valabil, al doilea ar presupune ceva logica si ceva mai multa bunavointa.

buna ziua, va multumesc pentru raspuns. am omis sa spun ca a luat la cunostinta ca s-au mutat doua persoane abia la 1 aprilie cand l-am informat verbal in acest sens. la data de 1 februarie I-a fost comunicat (de catre fostul proprietar) doar ca s-au schimbat proprietarii nicidecum ca am devenit si locatari ai apartamentului asadar inscrierea noastra la intretinere s-a facut in baza unei autosesizari. mai mult de atat avem adeverinta si chitantele care atesta ca am platit intretinere la o alta adresa ceea ce e consider ca iarasi creeaza o contradicitie in conditiile in care cred ca plata intretinerii lunare nu se poate imputa unei persoane la doua adrese diferite intr-o singura luna. credeti ca in aceste conditii pot avea castig de cauza fara a ma baza pe bunavointa inexistenta? multumesc inca odata pentru raspuns si astept in continuare indrumarile dvs.
Nimic din ce ar fi trebuit sa faceti ca sa nu vi se treaca aceste cote n-ati facut.
In momentul cand ati devenit proprietari trebuia sa va prezentati la presedinte, eventual sa va si inscrieti in asociatie, prezentand actul de vanzare-cumapare, sa-l instiintati ca sunteti noii proprietari, ca nu veti locui in apartament o perioada si, cu aceasta ocazie, va si spunea ce aveti de facut - cerere scrisa, daca aveau aceasta pretentie - sau luau la cunostinta pur si simplu si procedau in consecinta.

Nu au valoare chitantele eliberate in alta asociatie.
Cred, este o parere personala, ca in acest incident nu aveti argumente corecte. Practic dv. impuneti presedintelui sa fi ghicit ca nu locuiti si sa modifice niste liste deja afisate si platite.

Nu va ramane decat sa-i propuneti ce v-am sugerat, dar daca nu dovedeste bunavointa de a rezolva astfel problema, nu aveti cum sa argumentati.
I-ati tratat cu indiferenta, va trateaza cu indiferenta. Asta e!
buna ziua, va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate plati intretinerea in 2 locuri daca nu locuiesc? stefan_72 stefan_72 Buna ziua. Pana in data de 13 februarie am locuit impreuna cu sotul si fiul meu de 1 an si 9 luni la parintii mei. Din data de 13 februarie ne-am mutat in ... (vezi toată discuția)
Intretinere jtmea jtmea Buna ziua , Suntem o familie tanara care a cumparat un apartament cu 4 camere in apartament ne am mutat in 01.11.2019 dar surpriza ieri cand a venit Dna Adm ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere Heather Heather Buna ziua. Am vindut un apartament is la 15 decembrie m-am mutat din el intr-un altul pe care l-am cumpărat. Deci, am locuit cite 15 zile in fiecare. Este ... (vezi toată discuția)