avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere

Buna ziua. Am vindut un apartament is la 15 decembrie m-am mutat din el intr-un altul pe care l-am cumpărat. Deci, am locuit cite 15 zile in fiecare. Este corect sa mi se ceara plata intretinerii integrale in ambele locatii? La cel pe care l-am vindut mi se conditioneaza restituirea fondului de rulment-inteleg ca asa este legea-insa nu mi se pare corect sa platesc integral, din moment ce am locuit doar jumatate luna. Precizez ca la fostul apartament am achitat octombrie si noiembrie. De asemenea, in apartamentul in care m-am mutat am locuit doar jumatate luna si la intretinere sunt trecuta cu toata familia-3 persoane -in vedere platii integrale. Este corect? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
Heather, utilizator
Cel mai recent răspuns: Heather , utilizator 20:22, 11 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In functie de hotararea adunarii generale, puteti solicita in scris, in avans, in cazul in care lipsiti cel putin 15 zile sa fiti scutiti de la plata cheltuielilor cu repartizare pe numar de persoane.
Nu sta nimeni sa vada ca sunteti sau nu.
Restul de cheltuieli trebuie sa le platiti oricum. Ce puteti face este sa va intelegeti cu cei carora ati vandut si cu cei de la care ati cumparat sa impartiti sumele respective, fiecare aferent perioadelor respective.
Va multumesc. Si eu ma gandeam la aceasta solutie. De asemenea, precizez ca in ambele cazuri am pus la dispozitie copii ale contractelor de vinzare si cumparare de apartament.
Legiuitorul a prevazut ca se introduc la calculul cotelor lunare de intretinere persoanele care domiciliaza minimum 15 zile/luna in imobil
Dv ati parasit imobilul la 15 decembrie dar omiteti aspectul esential ca dv nu ati achitat cota intretinere luna decembrie care se calculeaza de regula dupa 1 sau 2 luni,
Nu am omis acest fapt. Am spus doar ca nu mi se pare corect sa platesc integral doua intretineri pe luna decembrie. Ar trebui sa platesc doar jumatate din fiecare.

ynocentta a scris:

Legiuitorul a prevazut ca se introduc la calculul cotelor lunare de intretinere persoanele care domiciliaza minimum 15 zile/luna in imobil
Dv ati parasit imobilul la 15 decembrie dar omiteti aspectul esential ca dv nu ati achitat cota intretinere luna decembrie care se calculeaza de regula dupa 1 sau 2 luni,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment arlind arlind Buna ziua, Am locuit 5 ani intr-un bloc. Mereu am platit la timp întreținerea. De asemenea am platit fondul de rulment in fiecare an si fondul de reparatii ... (vezi toată discuția)
Vreau sa nu mai figurez la intretinere de la jumatatea lunii. Adrian_Boy Adrian_Boy Mi-am inchiriiat un alt apartament si care se elibereaza de la jumatatea lunii, si aici unde locuiesc in prezent, figuram doua perosoane. Doresc sa ma mut ... (vezi toată discuția)
Neachitarea cheltuielilor de utilitati de catre vanzator, pentru perioada anterioara transferului de proprietate... Rainmann Rainmann Buna ziua, Am cumparat un apartament in luna octombrie 2011. Contractul de vanzare-cumparare a fost facut pe 13 octombrie, iar tranferul banilor in contul ... (vezi toată discuția)