avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vreau sa nu mai figurez la intretinere de la jumatatea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vreau sa nu mai figurez la intretinere de la jumatatea lunii.

Mi-am inchiriiat un alt apartament si care se elibereaza de la jumatatea lunii, si aici unde locuiesc in prezent, figuram doua perosoane.
Doresc sa ma mut in celalat apartament din data de 15 ale lunii, dar sa fiu scos de la intretinere tot de la 15 aici unde locuiesc in prezent, deci practic sa nu platesc in doua locuri.

Este posibil asa ceva, sau se face doar din luna in luna ???
Cel mai recent răspuns: Adrian_Boy , utilizator 19:21, 1 Aprilie 2010
In una din locuinte veti plati intretinerea. Hotarati-va unde doriti sa platiti si comunicati cu administratorul. Ca sa nu fie probleme interesati-va de conditiile in care puteti fi scos de la intretinere la ambele asociatii.

In principiu pentru a fi scutit de cheltuielile care se impart pe numar de persoane - numai la acestea se refera scutirea - se face pentru minim 15 zile / luna.
In rest, pentru cheltuielile referitoare la consum si cele care se impart pe cota-parte indiviza va intelegeti cu proprietarul, pentru ca acestea se platesc oricum, indiferent ca apartamentul este locuit sau nu.
Am inteles destul de putine din prima explicatie.

Sa fiu mai concret - aici unde stau sa zicem ca vine 200 Lei la 2 pers. , iar eu vreau sa plec dupa 15 ale lunii, deci sa vina doar 50 de lei la plata intretinerii fiind partea mea pe jumatate de luna (total luna 150 Lei).

Este Ok asa ?
Daca vreti asa, atunci intelegeti-va cu proprietarul de la care plecati sa achitati doar un sfert din cota de intretinere.

Administratorul nu poate sa va faca asemenea socoteala intrucat ar fi impotriva reglementarilor legale.

Eu v-am explicat cum este legea. O persoana care lipseste 15 zile din apartament (cum e cazul Dv.) nu poate fi scutita la plata intretinerii decat pentru acele cheltuieli care se impart pe numar de persoane. Pentru restul platiti, indiferent ca mai locuiti sau nu.
Va multumesc !

:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere Heather Heather Buna ziua. Am vindut un apartament is la 15 decembrie m-am mutat din el intr-un altul pe care l-am cumpărat. Deci, am locuit cite 15 zile in fiecare. Este ... (vezi toată discuția)
Zero persoane la intretinere carmen craiu carmen craiu Pot fi trecute 0(zero) persoane la intretinere? (vezi toată discuția)
Plata intretinere mymymymy mymymymy Buna ziua, -in apartamentul meu din 15 august am inceput renovarea si cred ca o sa dureze cam o luna jumate, pe aceasta perioada voi locui in alt apartament ... (vezi toată discuția)