avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptare tacita plata sulta esalonat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptare tacita plata sulta esalonat?

Daca trimit o suma de bani prin posta ( nu toata suma datorata ) ci o parte din suma ce reprezinta o suma dataorata ca sulta , iar cel care caruia i o datoram incaseaza suma respectiva de banii , putem pretind faptul ca a acceptat plata in transe ?
Nu, faptul ca accepta fiecare transa nu inseamna ca nu va poate executa pt rest oricand.
Daca vreti siguranta, incheiati un acord la notar sau un inscris sub semnatra privata cu creditorul in care sa fixati ratele/ perioada.
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
nu prea avem cu cine ne intelege...
Atunci faceti un efort sa platiti cat aveti de plata, altfel riscati sa fiti executata silit.
CE VOM AVEA de plata . Deocamdata nu s-a stabilit . Dar putem cere sa se faca plata in teren ?
cel care caruia i o datoram

Din ce ati scris reiese ca ii datorati deja.
Daca procesul nu s-a terminat, cereti acum ce aveti de cerut ca dupa, cereti degeaba.
Daca terenul de care vb e cel supus partajului, puteti cere ca partii adverse sa i se atribuie o cota mai mare din el, astfel sa nu ii mai datorati sulta. Daca va referiti la alt teren al dvs, nu puteti cere instantei sa ii impuna asta partii adverse, trebuie ca respectivul sa accepte o dare in plata .

Alte discuții în legătură

Partaj casa parter+mansarda AndreiZa AndreiZa Buna ziua. Tocmai am iesit dintr-un divort.Am impreuna cu fosta sotie o bucata de pamant pe care am construit o casa, acum fiind la rosu. Deocamdata am acte ... (vezi toată discuția)
Chirie intre coproprietari Cristea Ion Cristea Ion Chirie intre coproprietari. Buna ziua, dețin 80% dintr-un apartament în urma unei moșteniri unde locuiesc singur. 20% este deținut de către fratele meu. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema legata de iesirea din indiviziune. fratele ... ciuleafar1 ciuleafar1 Buna ziua. Am o problema legata de iesirea din indiviziune. Fratele refuza punerea in aplicare deciziei din actul de dezbatere (fiecare 1/2 din mostenire), pe ... (vezi toată discuția)