avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acceptare tacita plata sulta esalonat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acceptare tacita plata sulta esalonat?

Daca trimit o suma de bani prin posta ( nu toata suma datorata ) ci o parte din suma ce reprezinta o suma dataorata ca sulta , iar cel care caruia i o datoram incaseaza suma respectiva de banii , putem pretind faptul ca a acceptat plata in transe ?
Da , ma refeream la faptul ca asi dori sa i se repartizeze o cota mai mare de teren in schimbul sultei ce asi aveao de plata in urma partajarii locuintei . Expertul a terminat partajarea casi si intr-una dintre situatii ar trebui sa platesc o suma de bani pe care nu-i am . Mi-ar conveni sa se compenseze cu o suprafata de teren
elena4628 a scris:

Daca trimit o suma de bani prin posta ( nu toata suma datorata ) ci o parte din suma ce reprezinta o suma dataorata ca sulta , iar cel care caruia i o datoram incaseaza suma respectiva de banii , putem pretind faptul ca a acceptat plata in transe ?

Sub aspect juridic nu are nicio relevanta.
Dreptul creditorului exista conform legii de a primi toata suma si nu in mod esalonat.

Puteti incerca sa il chemati la mediere pentru a va intelege amiabil si sa incheiati un contract de esalonare.
Nu este obligat sa vina la mediere dar puteti incerca.
am inteles multumesc .dar putem cere instantei ca inainte de a se pronunta sa esaloneze aceasta eventuala sulta , noi facind dovasda lipsi de fonduri , venituri ??
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
ContSters322842, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa parter+mansarda AndreiZa AndreiZa Buna ziua. Tocmai am iesit dintr-un divort.Am impreuna cu fosta sotie o bucata de pamant pe care am construit o casa, acum fiind la rosu. Deocamdata am acte ... (vezi toată discuția)
Chirie intre coproprietari Cristea Ion Cristea Ion Chirie intre coproprietari. Buna ziua, dețin 80% dintr-un apartament în urma unei moșteniri unde locuiesc singur. 20% este deținut de către fratele meu. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o problema legata de iesirea din indiviziune. fratele ... ciuleafar1 ciuleafar1 Buna ziua. Am o problema legata de iesirea din indiviziune. Fratele refuza punerea in aplicare deciziei din actul de dezbatere (fiecare 1/2 din mostenire), pe ... (vezi toată discuția)