Buna seara,
As vrea si eu sa stiu ce urmeaza dupa ce un dosar penal ptr vatamare corporaladin culpa trece de la Parchet in Tribunal? Urmeaza o data a primei infatisari?
Se va judeca, se vor administra probe si, in functie de probele administrate si de circumstantele personale ale faptuitorului, modalitatea concreta a savarsirii faptei, instanta de judecata va stabili o pedeapsa.
Conform art. 344 al. (2) NCPP "Copia certificată a rechizitoriului și, după caz, traducerea autorizată a acestuia se comunică inculpatului la locul de deținere ori, după caz, la adresa unde locuiește sau la adresa la care a solicitat comunicarea actelor de procedură, aducându-i-se totodată la cunoștință obiectul procedurii în camera preliminară, dreptul de a-și angaja un apărător și termenul în care, de la data comunicării, poate formula în scris cereri și excepții cu privire la legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală."
Sa va zic concret.... Peste sotul meu a dat o persoana cu masina...sotul meu fiind pieton.... in urma accidentului sotul meu a avut viata pusa in primejdie,i-a scos splina, a avut contuzie la plaman, hemoraie interna si fractura de omoplat.... in total55 de zile ingrijiri medicale.... asta s-a intamplat pe 5 decembrie....acum dosarul este la Parchet si am inteles ca in 2 sapt ajunge in TRibunal...de asta am intrebat ce urmeaza? vroiam sa stiu de fapt cam cat mai dureaza aproximativ pana sestabileste o data a primei infatisari? o luna, doua?? Multumesc
Cu privire la daunele morale si cele materiale, in caz ca actiunea civila va fi alaturata celei penale, societatea asiguratoare, in calitate de persoana responsabila civilmente in solidar cu soferul vinovat , in calitate de inculpat , va plati sumele de bani pentru acoperirea pagubei cauzat de evenimentul rutier.
Altminteri, actiunea civila poate fi exercitata separat, in fata instantei de judecata, fiind scutita de taxa judiciara de timbru.
Odata cu recunoasterea faptei, pedeapsa prevazuta de lege este redusa cu 1/3 .
In caz ca se dispune condamnarea , anularea permisului de conducere este obligatorie.
Vinovatia va fi stabilita in functie de probatorii ( martori, expertiza tehnica mecanica ).
Despagubire
anonameus
buna ziua! Maine,parintii mei,partea vatamata vor avea un proces datorat unui accident rutier,in urma caruia mama a ramas fara splina,tata a fost mai putin ... (vezi toată discuția)