avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Contract si acord de mediere in penal
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Contract si acord de mediere in penal

pentru suspendarea urmaririi penale am nevoie de un contract de mediere sau acord de mediere? care este diferenta?
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 07:06, 12 Iunie 2014
acord de mediere..
despre ce infractiune este vorba?
inselaciune
acordul de mediere se incheie intre faptuitor si parte vatamata? sau intre faptuitor si mediator?
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2014
puncuskaa, utilizator
Acordul de mediere se încheie între suspect/inculpat și persoana vătămată.Între mediator și părți se încheie contractul de mediere, fără de care, medierea nu poate avea loc.
puncuskaa a scris:

pentru suspendarea urmaririi penale am nevoie de un contract de mediere sau acord de mediere? care este diferenta?

Suspendarea se produce pe perioada desfasurarii medierii, deci incepand cu momentul semnarii contractului de mediere, dar pentru maximum 3 luni, termen in care medierea trebuie finalizata.

Daca ea se finalizeaza prin intelegerea partilor, se vor prezenta organului de urmarire penala atat procesul verbal de inchidere a procedurii, cat si acordul de mediere care consemneaza intelegerea respectiva.

Daca partile nu se inteleg, se va prezenta catre organul de urmarire doar procesul verbal de inchidere a medierii, iar procesul penal se va relua din oficiu.
cateva persoane au depus plangere impotriva mea pt inselaciune (in diferite localitati)..la o localitate am dat declaratie,am recunoscut in urma cu un an dar inca nu am fost instiintat ca au inceput urmarirea penala....la alte doua localitati inca nu am fost citat dar stiu SIGUR ca sunt plangeri depuse...
ce sa fac? sa astept sa fiu anuntat ca au inceput urmarirea penala si la celelalte doua dosare sa astept sa fiu citat? sau pot sa fac contractul de mediere acum si sa arat politistului cand voi fi chemat?
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2014
puncuskaa, utilizator

Alte discuții în legătură

In cazul unei medieri cui si unde ne putem adresa? cristinadamian cristinadamian Si medierea in cazul unui furt din locuinta poate sa aiba loc in orice moment al procesului penal? (vezi toată discuția)
Lovire persoane LupuDaniel5 LupuDaniel5 Buna ziua , o sa expun problema pe scurt si doresc sa primesc un sfat ! Sunt baiat , am 20 de ani si sunt student . Eram intr-o seara intr-un club , am ... (vezi toată discuția)
Reclamatie impotriva unor lovituri adi.ene adi.ene Buna ziua! In data de 15 mai am fost la o petrecere care a avut loc la o cabana , iar acolo am fost lovit aproape fara niciun fel de motiv de o persoana. De ... (vezi toată discuția)