Buna ziua! Am si eu o problema si daca m-ati putea ajuta v-as fi recunoscator. In urma cu 5 luni de zile sotul surorii mele a plecat in Germania lucrind acolo la un abator, sora mea raminind in tara cu copilul la parintii lui, unde au locuit pina sa plece in Germania. Sotul ei este un om violent atunci cind bea. Ea a considerat ca avind oportunitatea de a pleca in Germania situation se va schimba acesta promitindu-i acest lucru. Avind in vedere acest fapt acum 3 saptamini de zile a picat de comun acord cu sotul ei sa plece in Gercmania cu copilul, el urmind sa se angajeze unde a lucrat anterior iar ea urmind sa cisi gaseasca de lucru. Insa ajunsi acolo el s-a angajat, a inceput din nou sa bea si sa fie violent iar ea negasind de lucru in perioada aceea a considerat ca nu este un mediu propice pentru a-si creste copilul impreuna. In acest moment a considerat ca este mai importanta viata copilului ei. Aici intervine problema. Ea vrea sa divorteze de el si sa isi ia copilul cu ea in tara unde ar locui la parintii ei, insa el nu vrea sa ii inapoieze buletinul ei si certificatul de nastere al copilului lor. Va rog sa ma ajutati in acest sens. Ce ar trebui sa faca in asa fel incat sa isi poata lua copilul sa se intoarca in tara cu el is sa divorteze de sotul ei? Va multumesc, anticipat!
sa mearga la o politie sa-l declare furat, apoi prin ambasada sa-si scoata alt act de identitate, in baza caruia sa poata sa va dea dvs o procura pentru a putea ridica un duplicat dupa certificatul de nastere al copilului, de care sora dvs va avea nevoie.
Copilul a plecat acolo cu pasaport si daca il are inca, nu ii trebuie acordul sotului pt a veni in tara.
In privinta buletinului il poate ameninta ca daca nu ii da actul, ii face plangere la politie.
Si daca e violent acolo sa cheme politia la fata locului.
Toate actele sunt la so?ul ei. Absolut toate. Acesta refuza returnarea lor
?in sa precizez următorul lucru: copilul surorii mele are virsta de 1an si 6 luni. Va multumesc!
Caz disperat
monikaslz
buna ziua ! nu vreau sa plictisesc pe nimeni cu probl mea .Sora mea este recent casatorita in Romania dar locuieste in Italia. Din aceasta casatorie a rezultat ... (vezi toată discuția)