avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... diferenta intre reabilitari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

diferenta intre reabilitari

care este diferenta intre reabilitare de drept si reabilitare pe cale judecatoreasca?
o persoana este reabilitata de drept daca are o pedeapsa cu suspendare sau suspendare sub supraveghere si in termen de incercare nu a comis alta infractiune? iar reabilitarea judecatoreasca trebuie sa faca o persoana care a fost condamnata cu executare? am inteles bine?
Ultima modificare: Duminică, 8 Iunie 2014
puncuskaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:03, 11 Iunie 2014
Ați înțeles bine, da.
Nu ati inteles chiar foarte bine, si pedepsele cu executare pana in 2 ani pot face obiectul reabilitarii de drept conf.NCP.

ART. 165
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
deci o pedeapsa de 3 ani cu suspendare sub supraveghere cu termen de incercare de 8 ani se reabiliteaza de drept....dupa terminarea perioadei de incercare...asa e?
Da, in cazul pedepsei cu suspendarea executarii sub supraveghere intervine reabilitarea de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare judecătorească Vanzarionline Vanzarionline Buna ziua Am primit o condamnare de 2 ani cu suspendare si 3 ani de incercare in aprilie 2016 pentru frauda informatica. Dupa cat timp pot cere reabilitarea ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept pentru condamnare in 2012 bubu3gm91 bubu3gm91 in data de 2 februarie 2012 a intrat hotararea judecatoreasca definitiva in urma careia am primit 7 luni de inchisoare cu suspendare cu termen de incercare 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am avut o condamnare de u1an și 3luni cu suspendare ... Alecsutza35 Alecsutza35 Buna ziua am avut o condamnare de u1an și 3luni cu suspendare sub supraveghere de 2 ani ultima întrevedere a fost în 6.02.2025 . Când ar trebui sa am ... (vezi toată discuția)