avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sediul social si punctul de lucru
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sediul social si punctul de lucru

Buna ziua,

pentru a constitui la infiintare sediul social si punctul de lucru se platesc doar cei 270 RON stipulati pentru PFA sau exista o taxa suplimentara pentru punctul de lucru?

In cazul in care sediul social il stabilesc intr-un apartament (aici depinde de raspunsul dvs. daca il voi trece cu activitate sau fara), se poate deduce contabil chiria ambelor spatii?

Va multumesc,
Din normele de aplicare la art. 48 cod fiscal:
38. Sunt cheltuieli deductibile, de exemplu [numerotarea este adăugată în acest fişier pentru uşurarea citirii]:
.......
4. chiria aferentă spaţiului în care se desfăşoară activitatea, cea aferentă utilajelor şi altor instalaţii utilizate în desfăşurarea activităţii, în baza unui contract de închiriere;
......
21. cheltuielile cu funcţionarea şi întreţinerea, aferente bunurilor care fac obiectul unui contract de comodat, potrivit înţelegerii din contract, pentru partea aferentă utilizării în scopul afacerii;
Prin urmare - daca trec sediul social cu activitate, pot sa deduc si chiria sediului social si cea a punctului de lucru, nu? Va multumesc fumos pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot deconta bonurile de la taxi pe pfa? ContSters326440 ContSters326440 Eu știam ca se pot, dar contabilul mi-a spus că trebuie să am foaie de drum și o motivație pentru acel drum. Sunt oarecum în dubiu, m-ar putea ajuta ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa fefe48 fefe48 buna ziua....sunt pfa...sediul pfa este o garsoniera,in care si locuiesc ,singura....pot deduce cheltuielile cu lumina,intretinerea in totalitate ?...multumesc (vezi toată discuția)
Contractul de comodat biancamarianca biancamarianca As vrea sa stiu in ce masura se poate deduce TVA-ul si cheltuielile sunt deductibile la calculul impozitului pe profit pe firma in cazul in care spatiul in ... (vezi toată discuția)