Este vorba de recuzarea in baza noului cod de procedura penala si nu in civil asa cum din eroare am scris in titlu.
As avea o intrebare legata de timpul in care este solutionata in practica o cerere de recuzare in noul cod de procedura penala.
Legea prevede un termen de 24 de ore.
In practica in cat timp ati intalnit solutionarea unei cereri de recuzare pe NCPP?
Adica s-a solutionat cererea in aceeasi zi sau a doua zi?
Sau dupa cateva zile si nu in termen de 24 de ore?
Am asistat in sala, pana acum, la 2 cereri de recuzare, in 2 dosare distincte, formulate de aparatorii din dosarele respective.
De fiecare data, cererea de recuzare s-a solutionat pe loc, astfel: s-a suspendat sedinta de judecata, pana la solutionarea cererii de recuzare, aproximativ 1-2 ore. Apoi solutia data cererii de recuzare a fost citita in sedinta publica, dupa reluarea sedintei de judecata.
Amandoua cazurile au fost la I.C.C.J. - sectia penala
Da, asa pare sa se procedeze...
E totusi destul de greu sa se solutioneze o recuzare atat de repede daca presupune o examinare destul.de complexa a cazului.
Am un client care zice ca in 5 minute s-a intors instanta cu solutionarea recuzarii.
Daca asa se procedeaza si la ICCJ e complicata situatia...deoarece cauza a fost la o curte de apel din tara...