avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata (partiala?)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata (partiala?)

Sunt nascuta in 15.12.51 si lsunt angajata cu contract din 25.12.1976.Sunt economist cu studii superioare la zi. AS dori sa stiu care este vechimea minima necesara si varsta legala de pensionare si daca intrunesc conditiile de pensionare anticipata ,fie ea integrala sau partiala.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:02, 8 Mai 2009
Intruniti conditiile pentru pensionare anticipata insa nu stiu daca pecuniar v-0ar avantaja
1. Deoarece sunteti nascuta in decembrie 1951,varsta standard de pensionare este de 58 de ani si 11 luni cu un stagiu de cotizare de 27 de ani si 10 luni.
Asadar puteti iesi la pensie de limita de varsta in noiembrie 2010.
2. Deoarece aveti stagiul de cotizare indeplinit, puteti solicita iesirea la pensie anticipata partiala oricand, de acum si pana in noiembrie 2010.
3. Perioada de studii universitare la zi se socoteste perioada asimilata stagiului de cotizare numai la pensia de limita de varsta.
4. Pentru a verifica cele de mai sus si pentru multe alte informatii necesare completarii dosarului pentru pensionare, intrati pe www.pensiiprahova.ro, un site foarte bun si util, o sa vedeti dvs.
5. Orice hotarare veti lua, va doresc mult succes!
aurelia grigorescu a scris:

Sunt nascuta in 15.12.51 si lsunt angajata cu contract din 25.12.1976.Sunt economist cu studii superioare la zi. AS dori sa stiu care este vechimea minima necesara si varsta legala de pensionare si daca intrunesc conditiile de pensionare anticipata ,fie ea integrala sau partiala.
Va multumesc

Puteti beneficia de:
- Pensie pentru limita de varsta incepand cu Noiembrie 2010, respectiv la implinirea varstei de 58 ani si 11 luni;
- Pensie anticipata partiala incepand cu Noiembrie 2005, respectiv la implinirea varstei de 53 ani si 11 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie la limita de virsta. Bunea Ana Vanda Bunea Ana Vanda Sint nascuta in 27/07/1951, am lucrat 28ani si 10 luni, am crescut si intretinut 4 copii, care este virsta legala de a iesi la pensie la limita de virsta. Care ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 buna ziua,am o colega cu varsta de 58 ani si 8 luni,si vechime in munca de 33ani si 10 luni,in prezent beneficiaza de indemnizatie de somaj pana in luna ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona anticipat? MOCANU DOINA MOCANU DOINA Sunt nascuta la 18 iunie 1952 si lucrez neantrerupt de la 01.03.1975. Va rog din suflet sa-mi spuneti de la ce data ma pot pensiona (fara penalizari). Dupa ... (vezi toată discuția)