avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract munca

Buna ziua,asi dori sa stiu daca poate sa ii faca ceva angajatorul la sotul meu daca nu sta in preaviz 15 zile daca isi da demisia?mentionez ca e la jumate de norma si a fost amenintat de angajator sotul meu ca ii face nustiu ce ssi nu ii da lichidarea etc.va multumesc o zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 9 Iunie 2014
In perioada de preaviz drepturile si obligatiile pe care le au angajatul si angajatorul nu se schimba. Asta inseamna ca angajatul trebuie sa respecte programul de munca iar angajatorul sa ii plateasca salariul pentru munca prestata. Lipsa nejustificata de la locul de munca poate atrage aplicarea unei sanctiuni disciplinare.
De asemenea, trebuie sa aiba in vedere ca la noul loc de munca este posibil sa i se ceara o copie de pe fisa de lichidare de la vechiul loc de munca, eventual si o recomandare.
Spuneti-i la sotul dvs. sa stea la munca pana se termina preavizul ca asa-i frumos, in plus e bine sa lase loc de buna ziua, in plus angajatorul poate sa ii desfaca contractul de munca disciplinar la sotul dvs. daca absenteaza nemotivat, in plus daca sotul nu isi gaseste de munca va trebui sa se intoarca inapoi ... si atunci !?!
Dar sotul a stat pana pe data de 5 iunie la servici.u poate sa dea un act de demisie unde sa scrie data de 19 mai data demisiei si pana pe 5 sunt exact 15 zile de preaviz...angajatorul e obligat sa ii accepte demisia.nu va suparati dar nu poti dupa ce ai lucrat 5 ani la aceasi firma sa iti scada salariul de la 1400 lei la 700 si muncesti de la 4 dimi pana dupa amiaza...si esti trecut si cu jumate de norma
Problema dvs. este de domeniul unei reclamatii la ITM si a unei actiuni in instanta cu privire la incalcarea dreptului salariatului, deci ... este mai mult decat ati spus in primul mesaj.
Nu are cum sa-si dea demisia retroactiv, decat daca ar fi de acord si cu angajatorul , intrucat preavizul incepe sa curga de la data comunicarii cererii de demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca ank_c35 ank_c35 :)buna.ziua, lucrez in doua locuri diferite, la unul cu o norma si la altul cu jumate de norma la cel cu o jumate de norma vreau sa renunt definitiv si ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca cu art 55 lit b adrian1966 adrian1966 In data de 22.02.2017 mi-am depus cererea de incetarea a contractului de munca , incepand cu data de 24.02.2017 . Nu am primit nici un raspuns . ce ma ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa absolvirea facultatii georgeanaandreea georgeanaandreea Am fost angajata dupa absolvirea facultatii, iar angajatorul a beneficiat de ajutorul acela de la stat timp de un an de zile. As dori sa stiu in cazul in care ... (vezi toată discuția)