avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Daune pentru neeliberarea unui act administrativ de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Daune pentru neeliberarea unui act administrativ de cãtre autoritatea localã.

Cum se poate stabili cuantumul daunei cerută în instanţa de contencios administrativ pentru refuzul nejustificat al autorităţii locale de a elibera un act administrativ ce intră în competenţa sa ca oligaţie legală ?
Mulţumiri !
Cel mai recent răspuns: cmihai2012 , utilizator 18:22, 9 Iunie 2014
Incercati sa apreciati valoarea prejudiciului (material, moral) cauzat prin intarziere. De la data la care actul trebuia eliberat si pana la data introducerii actiunii.
Cum pot aprecia asta ? După ce criterii, care să fie admise de instanţă ?
Orice criteriu rezonabil si de buna credinta. Daca imi spuneti care este autoritatea si domeniul de competenta as putea sa va ajut cu cateva exemple.
Autoritatea este o Dir.de Impoz. şi Taxe Locală, care refuză din motive obscure să deschidă rol fiscal moştenitoarei unei propriet. pentru a-şi putea plăti impozitele anuale pe proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva refuzului unei autoritati publice ContSters22096 ContSters22096 in ce conditii, in ce termen si la ce instanta poate fi atacat refuzul unei autoritati publice de a-mi furniza unele informatii? fac plangere la autoritatea ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala si materiala rolex rolex Primaria refuza fara motive legale sa elibereze autorizatia de constructie. Petentul are domiciliul intr-un judet si locatia pentru care cere autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Refuz de a prezenta autorizatia de construire avas avas Buna ziua, Cum trebuie sa procedez cu o primarie care refuza sa-mi prezinte o autorizatie de construire pe care a eliberat-o si care imi incalca dreptul la ... (vezi toată discuția)