avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate, dreptul copilului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate, dreptul copilului

Buna seara,

Va rog sa ma sfatuiti cum putem proceda in cazul in care:
- 2 parteneri care au conceput un copil in anul 1985, copilul luand numele de familie al tatalui
- in anul 1999 proprietatea pe numele barbatului a fost vanduta nestiind partenera de acest lucru , apoi acesta a disparut fara a mai da niciun semn
- in 2009 barbatul si-a schimbat numele la politie si adresa, probabil a declarat ca nu are nici copii , este fals in declaratii , nu ?

II revine copilului parte din propritatea actuala, cat % ? Si din cea vanduta in anul 1999 ? si cum se poate proceda ? care ar fi pasii ?

Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:14, 10 Iunie 2014
Succesiunea se deschide prin moarte.

Atat timp cat persoana este in viata, poate dispune cum doreste de bunurile proprii.

Vorbim despre dreptul la mostenire al copilului numai dupa decesul parintelui.

concluzia: la acest moment, daca tatal traieste, copilului nu-i revine nimic!!! ... nici din "proprietatea actuala" nici "din cea vanduta in 1999".
sa inteleg ca ,dupa decesul parintelui este posibil sa-i revina copilului si cota parte din propietatea vanduta?
Nu domană, omul mai are incă dreptul sa moară sarac lipit. Nu e nimeni obligat sa lase ceva moştenire. Pentru proprietatea vandută a primit un preţ. ªi cată vreme e in viata, preţul poate fi risipit aiurea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate veni la moștenire fiul nerecunoscut de tata? miloser miloser caut indrumare si sfaturi juridice pt urmatoarea situatie : 1. barbat si femeie,intr-o relatie stabila de peste 20 de ani,DAR necasatoriti legal,si fara copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire, impartire justa dan_plescan dan_plescan Suntem 3 frati. Parintii tatalui nostru (bunicii nostri) au in propietate o vila pe teren intravilan de 6000m + 30000m in extravilan (care de moment exista ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am eu, tatăl meu vânzându-și proprietatea? valenovaly valenovaly Bună ziua, am și eu o mare nelămurire. Mama și tatăl meu s-au despărțit în anul 2011 după o căsnicie de 17 ani, au divorțat dar mama nu a făcut ... (vezi toată discuția)