avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rugaminte- relatie extraconjugala dupa despartirea in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rugaminte- relatie extraconjugala dupa despartirea in fapt

Casatorit in Romania, copilul nascut in Norvegia. Din luna septembrie suntem separati, dupa legea de aici. Nu mai locuim impreuna. Copilul are 3 ani.
Inca sotia a inceput o relatie cu un barbat, care de aproape 2 luni, locuieste in casa cu ea si copilul.
Tinand cont de faptul ca nu suntem divortati, intrebarea este, conform legilor din Romania, ce posibilitati am eu de a opri acest lucru, care presupune afectarea emotionala si psihologica a copilului, care inca in constientizeaza ca eu am plecat de acolo.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 15:03, 10 Iunie 2014
Cred ca nu puteti opri ca sa nu mai locuiasca acel barbat in casa cu sotia dumneavoastra atata timp cat ea nu vrea acest lucru.
Incercati sa va intelegeti amiabil impartasindu-i parerea dumneavoastra despre situatie sotiei. Probabil ca nu ar fi trebuit sa plecati de langa copil.
Acum lucrurile deja se complica nedorit.

Daca va doriti copilul si-i puteti oferi conditii de crestere si educare mult mai bune decat o poate face sotia dumneavoastra puteti initia o ORDONANTA PRESEDINTIALA prin care sa cereti imediat copilul dovedind ca mediul unde este in prezent il poate afecta iremediabil.

In 24 de ore de la aprobarea in instanta a procedurii se va judeca si in alte 48 de ore se va redacta hotararea, astfel ca in 72 de ore ati putea sa aveti o hotarare prin care va puteti lua copilul pana la rezolvarea separarii legale (divort) si a celorlalte aspecte ce tin de definitivarea situatiei cu mama copilului, inca sotia dumneavoastra.

Aveti insa grija la fiecare detaliu al situatiei precum si la actiunile pe care le intreprindeti.
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
Mihail_POPA, utilizator
nu aveti ce face, prin niciun mod nu o puteti face pe mama sa-si schimbe comportamentul insa dvs puteti strange probe - martori, cu care sa dovediti imoralitatea ei
Cred ca ar fi util pt dvs sa va interesati despre lege si despre drepturile dvs ca parinte acolo unde sunteti.
care presupune afectarea emotionala si psihologica a copilului, care inca in constientizeaza ca eu am plecat de acolo.

Copilul nu constientizeaza nici daca sunteti separati, divortati legal.. si daca ati fi divortati, mama ar locui probabil cu altcineva.
Divortati si stabiliti impreuna in ce priveste copilul.
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Sunteti despartiti, in fapt, de 9 luni - credeti ca inca nu si-a dat seama ca nu mai locuiti acolo? Pentru copil nu are importanta daca sunteti divortati sau nu.
Sincer, nu cred ca puteti dovedi nici macar imoralitatea la care faceti referire (ca sa fie relatie extraconjugala ar trebui sa aveti o relatie conjugala, si inteleg ca nu mai aveti), nicidecum sa demonstrati ca relatia mamei afecteaza negativ copilul.
Poate doar daca mai sunt si alte aspecte despre care nu ne-ati relatat.
Domnule Covaci, ar trebui să vă hotărâţi după care legi vă ghidaţi. dacă copilul e născut în Norvegia, locuiţi acolo de ceva ani, v-aţi despărţit după legea de acolo, rezolvaţi totul după legea din Norvegia.
În logica dvs., doamna trebuie să se călugărească fiindcă dvs. aţi părăsit-o, de fapt aţi părăsit şi copilul.
Până în urmă cu 2 luni, copilul nu v-a simţit lipsa, nu a avut nevoie de tată?

Alte discuții în legătură

Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)
Divort cu parasire de domiciliu simionion simionion Stiu ca exista multe situatiii de divort altele mai dificile decat altele dar fiind si eu intr-una din ele impreuna cu copilul meu in varsta de 4 ani si nu ... (vezi toată discuția)
Custodie fetita chico_malo chico_malo buna ziua.sotia mea a introdus divortul.avem on comun o fetita de 2 ani.si ambii dorim custodia.eu nu voi putea sa stau cu ea dar parintii mei sunt dispusi sa ... (vezi toată discuția)