avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Modificare rol fiscal
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Modificare rol fiscal

Buna ziua,
Detin o locuinta cu teren in jud. Ilfov, iar in evidentele fiscale ale primariei si in titlul de proprietate figurez cu 552 mp teren si 36 mp locuinta.
In urma masuratorilor facute recent de o echipa ce lucreaza in domeniu in vederea efectuarii cadastrului au reiesit 519 mp teren si 113mp. locuinta.
Se poate modifica rolul fiscal in privinta locuintei fara autorizatie de constructie, intrucat in 1980 locuinta a fost marita?
Am inteles ca exista in vigoare o lege in acest sens, imi puteti spune ce lege?
Iar in privinta terenului ce imi recomandati sa fac pentru a ajunge la valoarea de 552 mp. din titlul de proprietate.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 07:48, 10 Iunie 2014
andreiion88 a scris:

Se poate modifica rolul fiscal in privinta locuintei fara autorizatie de constructie, intrucat in 1980 locuinta a fost marita?

No way ... Nu in baza masuratorilor se poate modifica rolul fiscal, ci in baza inregistrarilor cadastrale la cf, facute la randul lor in baza masuratorilor si a unor dosare stufoase (se ocupa cadastristul cu asta).
Pentru notare in registrul national unic al proprietatilor,este obligatoriu ca sa existe autorizatie de constructie pentru constructia care se solicita de intabulat
Cadastristul are nevoie pentru admis cerere intabulare sa aibe la dosar autorizatia de construire a constructiei
Nu omiteti ca este o diferenta de 77 mp locuinta...
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2014
ynocentta, utilizator
ynocentta a scris:

Pentru notare in registrul national unic al proprietatilor,este obligatoriu ca sa existe autorizatie de constructie pentru constructia care se solicita de intabulat

Daca e facuta in 1980 (cum este cazul de fata) nu ii trebuie autorizatie de constructie, ii trebuie doar declaratia a 2 martori (dintre vecini) ca imobilul are vechimea respectiva si dateaza din perioada respectiva. Singura problema a omului/userului este ca nu poate modifica rolul fiscal in baza masuratorilor, ci doar in baza publicitatii de la cf, ceea ce mai dureaza vreo luna, atata tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare incerta mihaela_let mihaela_let Buna ziua. Am sa va rog sa ma lamuriti si pe mine in 2 privinte: 1. Am depus actele pt cadastru si intabulare(cadastru facut de un expert cadastral), dar ... (vezi toată discuția)
X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu X doreste sa vanda o casa cu curtea/gradina aferenta mostenire de la parinti. 1. Conform titlului de proprietate, terenul are 1800 mp, in urma masuratorilor ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie salut! am urmatoarea situatie; mama a ... Mz11 Mz11 INTABULARE CONSTRUCTIE Salut! Am urmatoarea situatie; Mama a construit o casa pe teren propriu de 92 mp. In proiectul pentru care s-a dat autorizatie si ... (vezi toată discuția)