avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa dupa executare silita?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa dupa executare silita?

Buna ziua, am o firma care nu a mai avut activitate de mai multi ani, nu are bunuri in partimoniu si pentru ea exista hotarari de incepere a executarii silite. Nu au ce sa execute silit. Cum se poate terimina povestea cu aceasta firma? Se poate cere insolventa? Sau ce alte variante de a o inchide exista?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Sorin_mn , utilizator 22:21, 11 Iunie 2014
Se poate inchide prin deschiderea procedurii de insolventa la cererea debitorului sau a creditorilor ori voluntar dupa plata datoriilor.
Multumesc pentru raspuns. Insolventa as putea sa o efectuez singur, prin cerere adresata tribunalului, sau se va numi obligatoriu o firma de insolventa si lichidare?
La cealalta varianta, inchidere voluntara dupa achitare datorii, care este procedura ce trebuie urmata?
In prima situatie - se desemneaza lichidator (fiind vorba de insolventa, adica incapacitatea debitorului de a-si plati datoriile), iar procedura se desfasoara prin Tribunal.

In a 2-a situatie - nu se desemneaza lichidator (nefiind vorba de insolventa, adica daca va platiti datoriile, nu veti mai fi insolvent), iar procedura se desfasoara prin Registrul comertului.
Va multumesc pentru raspunsurile cuprinzatoare!
Daca nu voi putea plati, voi putea sa dizolv societatea, facand cerere la tribunal?
Da, sub conditia stabiliri eventuale a vinovatiei pentru debitele firmei in sarcina celui raspunzator (pe persoana fizica). Dar poate nu va fi cazul.

Alte discuții în legătură

Cum pot cere insolventa ? georgiana.td georgiana.td Buna ziua . Am un SRL , pe care nu mai am activitate de vreo 2 ani . Nu am datorii la creditori , nici salarii restante , caci nu mai am nici un angajat , dar ... (vezi toată discuția)
Srl cu probleme Pena Pena Buna seara, Intr-un SRL cu doi asociati( 50% si 50%) s-au adunat datorii de cca 70000 ron fata de stat(tva, impz pe sal,cas, cass, somj..).Fata de furnizori ... (vezi toată discuția)
Lichidare societate BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT detin un srl si fiind plecat din tara de catva timp nu am platit impozitul forfetar (la vremea cand am plecat din tara nu exista acest impozit si nu am stiut ... (vezi toată discuția)