avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... amenda judiciara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

amenda judiciara

buna ziua, am o problema: am facut o plangere contraventionala ptr ca mi s-a retinut permisul, am avut procesul la Judecatorie, l-am pierdut, am declarat apel, si azi mi-a venit acasa sentinta si am vazut ca mi-a dat o amenda judiciara de 300 lei ptr ca am intentat proces aiurea, cum ar veni. acum as vrea sa predau permisul, dar sper sa nu mi-l tina 2 luni, cf. OUG. Cum sa procedez oare, sa astept sa se judece apelul, si apoi sa-l predau ?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:37, 11 Iunie 2014
Domnule sau doamna, amenda nu se aplica prin sentinta ci prin incheiere.Incheierea este actul procedural legal care da dreptul unei instante sa va aplice o amenda.Daca acel judecator a "judecat" dupa ureche, intocmiti-i plangeri la CSM, Inspectia judiciara si reclamati ca nu cunoaste legea. Mai exista astfel de cazuri si oamenii tac pt. ca nu au cunostinta de abuzul acelui functionar al statului numit" judecator".
multumesc. Si in apel am vreo sansa sa mi se anuleze acea amenda judiciara, ptr ca deja am declarat apel, nestiind acest aspect al amenzii, doar ca am pierdut procesul ?
Trebuie sa indicati temeiul de drept si sa solicitati expres prin cererea de apel anularea.Poate gasiti alt destept care nu stie cum se aplica amenzile si trebuie sa-l invatati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Inspectia judiciara Alvaro Liniers Alvaro Liniers Cred ca ar fi bine sa spunem intre toti care sunt din parerile nostre privind situatiile de intarziere, de neregula, gresele materiale si procedurale, din ... (vezi toată discuția)
Achitarea amenzii in 48 de ore abby16 abby16 As dori o solutie pt. situatia descrisa mai jos. Am primit o amenda de circulatie rutiera, pe care am contestat-o in termenul legal. M-am judecat cu Politia ... (vezi toată discuția)