buna ziua, am o problema: am facut o plangere contraventionala ptr ca mi s-a retinut permisul, am avut procesul la Judecatorie, l-am pierdut, am declarat apel, si azi mi-a venit acasa sentinta si am vazut ca mi-a dat o amenda judiciara de 300 lei ptr ca am intentat proces aiurea, cum ar veni. acum as vrea sa predau permisul, dar sper sa nu mi-l tina 2 luni, cf. OUG. Cum sa procedez oare, sa astept sa se judece apelul, si apoi sa-l predau ?
Domnule sau doamna, amenda nu se aplica prin sentinta ci prin incheiere.Incheierea este actul procedural legal care da dreptul unei instante sa va aplice o amenda.Daca acel judecator a "judecat" dupa ureche, intocmiti-i plangeri la CSM, Inspectia judiciara si reclamati ca nu cunoaste legea. Mai exista astfel de cazuri si oamenii tac pt. ca nu au cunostinta de abuzul acelui functionar al statului numit" judecator".
multumesc. Si in apel am vreo sansa sa mi se anuleze acea amenda judiciara, ptr ca deja am declarat apel, nestiind acest aspect al amenzii, doar ca am pierdut procesul ?
Trebuie sa indicati temeiul de drept si sa solicitati expres prin cererea de apel anularea.Poate gasiti alt destept care nu stie cum se aplica amenzile si trebuie sa-l invatati.