avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum poate interveni o terta persoana in partajul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum poate interveni o terta persoana in partajul bunuri comune

Buna ziua.La procesul de partaj bunuri comune a sotului meu cu fosta lui sotie,aceasta din urma a introdus in masa partajabila si o costructie pentru animale a socrului ,pe atunci socrul ei.Mai precis,din 2008 se tot judeca si rejudeca acest proces.Constructia de care vorbesc este pe terenul socrului ,facuta de el si ajutat de alti oameni,printre care si sotul meu.Ea,fosta sotie a adaugat aceasta constructie /,ducand 4 martori care au spus ca e bun comun si ca atare vrea jumatate din ea.Nu exista acte pt aceasta constructie ,a fost un fel de grajdi si fanar pentru iarba care se coseste acolo.Poate socrul meu , are 80 de ani ,sa intervina in acest mizerabil proces sa i se scoata aceasta contructie ca el saracu vrea sa o foloseasca si nu poate.Cum trebuie procedat?Mentionez ca fostii soti au locuit la bloc,nu au folosit nici macar acest teren.Va multumesc.
Buna ziua. Va puteti gandi la mediere ca la o posibilitate de a incheia partajul amiabil. In mediere partile, sotul dvs si fosta sotie pot discuta despre masa partajabila si cum se imparte ea in functie de dorintele si interesele fiecaruia. In sedinta de mediere, in ceea ce priveste acel fanar, poate participa si tatal sotului dvs. Astfel exista sansa de a pune capat acestui proces indelungat.
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator
cum a introdus aceasta constructie in masa partajabila din moment ce este pe terenul socrului? cu ce documente? sotul Dvs cu ce a aportat la constructie? exista documente in sensul ca a dat bani pentru constructia respectiva?
socrul trebuie neaparat sa intervina in proces, ca sa-si apere constructia


§ 1. Intervenţia voluntară

Forme

Art. 61. - (1) Oricine are interes poate interveni într-un proces care se judecă între părţile originare.
(2) Intervenţia este principală, când intervenientul pretinde pentru sine, în tot sau în parte, dreptul dedus judecăţii sau un drept strâns legat de acesta.
(3) Intervenţia este accesorie, când sprijină numai apărarea uneia dintre părţi.

Intervenţia principală

Art. 62. - (1) Cererea de intervenţie principală va fi făcută în forma prevăzută pentru cererea de chemare în judecată.
(2) Cererea poate fi făcută numai în faţa primei instanţe, înainte de închiderea dezbaterilor în fond.
(3) Cu acordul expres al părţilor, intervenţia principală se poate face şi în instanţa de apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de partaj cu cerere de interventie pentru reclamant Taisa Denisa Taisa Denisa Am fost casatorita in perioada 1983-2007. Am deschis procesul de divort si partaj pentru 2 apartamente si o casa ,de trei ani si jumatate si sunt inca doar la ... (vezi toată discuția)
Socrii stau la mine fara a fi luati in spatiu mihnea98 mihnea98 Buna ziua Am urmatoarea problema: am construit in anul 2007 o casa in curtea socrilor (in Bucuresti). Terenul pe care s-a construit casa ne-a fost vandut de ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj cu mediere dupa noul cod civil gabi19319 gabi19319 Buna seara tuturor, As dori sa aflu daca dupa intrarea in vigoare a noului cod civil va mai fi posibil divortul + partaj in conditiile incheierii unui ... (vezi toată discuția)