avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Expertiza contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Expertiza contabila

Buna ziua,

Caut un Expert contabil care sa faca expertiza uni Raport de contabilitate pe anul trecut 2013 privind arenda unui teren agricol.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:01, 6 Iulie 2014
In contractul de arendare se prøvede o cantitate standard la ha intre 600 si 700kg grau si atat fara a fi mentionate si alte.Eu ma Intreb pe ce principiu arendasul a intocmit contractul ?
Se fura ca in codru si nimeni nu poate sa le spuna ceva,daca i-am intrebat dece dau numai aceeas cantitate in fiecare an ,mi-a raspuns ca daca nu-mi convine sa-l iau din arenda ca pe ei nu-i intereseze.Dar dece organele de stat cum ar fi fiscul nu-si schimba modalitatea de control pt ca nu-i corect ca fiscul se bazeaza numai pe ce declara arendasul.In alte tari europene de ex Norvegia la recoltarea cerealelor de pe camp sunt de fata organele de control de la fisc si la fiecare hectar cultivat intocmesc proces verbal de constatarea greutatii cerealelor de la masura cu cantarul.Dece nu se face si la noi asa ceva pt ca nu ar mai fi atata evaziune fiscala si nici oamenii inselati de arendas.Plus ca lucrarile agricole pana la cultivarea cerealelor sunt monitorizate prin satelit si fiecare cetatean poate vedea de acasa din fata calculatorului ce face arendasul pe camp.Acolo statul se implica direct si nu sunt impartiali ca aici ,asteptand numai la ce declara arendasul,nimeni nu pierde si toti sunt multumiti.Dar cu legile si Coruptia din Ro la ce sa se astepte un simplu cetatean,doar la hotie.
Toate aceste aspecte ar fi fost bine daca le analizati inainte de a semna contractul de arendare, conform caruia primiti cantitatea mentionata acolo, fara alte precizari.
Contractul de arendare se incheie in baza Legii arendarii, aprobate de catre parlament.
Legislatia romaneasca poate fi schimbata inclusiv prin initiativa cetatenilor, prin strangere de semnaturi (100.000) si depunere la parlament.
Va rog frumos sa-mi spuneti ce trebuie sa faca cetatenii pt a schimba legea arendei.
Cu multumiri.
Cineva interesat de subiect sa intocmeasca un proiect de modificare a legii arendarii, sa stranga 100.000 de semanturi de la cetateni si sa le depuna la parlament.
Puteti face o incercare, sa sesizati parlamentarii din judetul dvs.(la biroul lor parlamentar, din resedinta de judet), pe care i-ati votat, iar acestia daca ii convingeti, sa propuna in parlament modificarea legii, impreuna cu alti parlamentari. Daca propunerea legislativa trece prin parlament, atunci se trimite la promulgare la presedinte si dupa promulgare, se publica in MO si devine aplicabila.
Eu sunt interesata de acest subiect de modificarea legii arendei dar am nevoie de ajutor adica cineva care sa ma ajute sa intocmesc proiectul si mai departe de strangera semnaturilor de la cetateni.Chestia e ca eu locuiesc in Bucuresti si terenul se afla in Alta localitate si nu cunosc in zona nici un parlamentar si la Bucuresti nustiu carui birou electoral sa ma adresez
Sunt cam dezorientata pt ca nu stiu cum sa incep.Imi puteti da dvs cateva sugetii?

Alte discuții în legătură

Teren agricol evaziune fiscala, inselaciune Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua, Va rog mult de tot sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri la urmatoarele intrebari; In ce conditii legale ar trebui o socitatea agricola sa ... (vezi toată discuția)
Monografie/documente societate cu activitate agricultura freenicos freenicos Va rog daca ma puteti ajuta cu o monografie specifica activitatilor agricole.Nu inregistrarile contabile ma omoara (ca sunt logice)cat documentele ... (vezi toată discuția)
Veniturile realizate in urma arendarii unui teren Adyna2006 Adyna2006 am primit o notificare de la ANAF prin care mi se comunica ca am realizat venituri din activitati agricole si trebuie sa platesc retroactiv din 2009.mentionez ... (vezi toată discuția)