avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Expertiza contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Expertiza contabila

Buna ziua,

Caut un Expert contabil care sa faca expertiza uni Raport de contabilitate pe anul trecut 2013 privind arenda unui teren agricol.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:01, 6 Iulie 2014
Puteti merge la biroul oricarui parlamentar din Bucuresti. Nu este obligatoriu sa va prezentati la un anumit birou parlamentar.

In ce sens,doriti schimbarea legii arendei?

Legea nr. 189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni prevede : propunerea legislativa trebuie sa fie promovata de un Grup de initiativa alcatuit din cel putin 10 cetateni cu drept de vot.
Proiectul de act normativ insotit de expunerea de motive trebuie publicate initial in Monitorul Oficial, dupa care curge un termen de sase luni in care trebuie stranse toate cele 100.000 de semnaturi si depuse la Parlament impreuna cu propunerea legislativa. Ulterior, propunerea este transmisa Curtii Constitutionale care verifica indeplinirea conditiilor prevazute de Constitutie si valideaza sau invalideaza listele cu sustinatori.
Daca propunerea este admisa de Curtea Constitutionala, ea merge in Parlament, care are obligatia sa o puna in dezbatere, dar o poate modifica, iar in final o poate adopta sau respinge.
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,
As dori sa initiez un proiect de lege cu privire la Legea Arendei din Romania in sensul ca orice cetatean roman care se numeste arendator sa primeasca de la arendas anual raport contabil individual cu cheltuielile efectuate la muncile agricole,sa fie prezent pe camp la recoltarea cerealelor arendatorul cat si un membru de la fisc pt efectuarea de procesul verbal de constatarea a greutatii la cantar a cerealelor la fiecare teren agricol arendat ,arendatorul sa primeasca corect greutatea de cereale care i se cuvine ,sa stie cata cantitate de cereale au fost impozitate de fisc cat si partea ce i se cuvine arendasului pt munca terenului,sa fie instiintat de arendas cat si cand a primit subventia de la stat pt munca agricola si celelalte cheltuieli efectuate cu aratul,semanatul,ierbicidatul,recoltatul ,pana la ajungerea cerealelor
In hambarelele arendasului si distribiurera lor arendatorului pe baza unui raport contabil individual cu semnatura de primire si predare intre arendas si arendator cat si proces verbal din partea organului de la fisc din care sa rezulte ca a fost de fata la efectuarea recoltarii si cantaririi cerealelor,etc.Legea actuala nu protejeaza arendatorul dat find faptul ca nimeni din partea statului nu supravegheaza atent arendasul.Arendasul cu legea de fata nu face altceva incat sa faca evaziune fiscala pt ca declara cat vrea la stat in fisa de venit plus ca insela direct pe arendator.In tarile civilizate de ex in Norvegia se procedeaza la monitorizarea prin sistem video satelit a fiecarui arendas in timp ce lucreaza terenurile agricole poate fi controlat de fisc cat si de arendator si la ei se procedeaza ca la munca agricola cat si la recoltarea cerealelor unu sau mai Multi inspectori de la fisc sunt de fata la cantar dar si arendatorul daca vrea sa fie de fata are tot dreptul sa stie cata cantitate de cereale s-au recoltat de pe terenul sau.Acolo nimeni nu pierde ,totul se face la vedere ,exista transparenta cat si siguranta .Nu ca in Romania sa nu ai acces la propriul tau teren in timpul recoltatului,sa nu stii ce cheltuieli sa-au facut din banii de subventie,arendasul vorbeste dispretuitor fata de arendator dat fiind faptul ca prin legea actuala arendasul nu te obligata sa tii terenul in arenda si nici statul nu-l obliga
Sa de-a raport contabil individual.Cine ma poate ajuta sa intocmesc acest protectie de lege ?
Cu multumiri .
Buna seara,

Va rog frumos sa ma ajutati sa gasesc un raspuns la ultimul subiect in legatura cu mesajul de expertiza contabila.Sunt interesata sa cunonosc detalii si masuri despre posibilitatea de a schimba legea arendei.
Cu multumiri,
Trebuie sa studiati cu atentie Legea nr.189/ 1999 (este pe internet), sa formati comitetul de initiativa si apoi sa demarati strangerea de semnaturi.
Puteti cauta in continuare pe cineva, interesat de subiect, sa inceapa demersurile.
Incercati sa deschideti un demers pe initiativalegislativa.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren agricol evaziune fiscala, inselaciune Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua, Va rog mult de tot sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri la urmatoarele intrebari; In ce conditii legale ar trebui o socitatea agricola sa ... (vezi toată discuția)
Monografie/documente societate cu activitate agricultura freenicos freenicos Va rog daca ma puteti ajuta cu o monografie specifica activitatilor agricole.Nu inregistrarile contabile ma omoara (ca sunt logice)cat documentele ... (vezi toată discuția)
Veniturile realizate in urma arendarii unui teren Adyna2006 Adyna2006 am primit o notificare de la ANAF prin care mi se comunica ca am realizat venituri din activitati agricole si trebuie sa platesc retroactiv din 2009.mentionez ... (vezi toată discuția)