Buna ziua, vreau sa intreb daca intr-un contract comercial este specificat ca in cazul unui litigiu, se apeleaza la Curtea de Arbitraj trebuie sa mai fac, ru reclamant, cerere de conciliere directa?!
Am sa va citez din Arbitrajul Comercial - Regulament de organizare - Reguli de Procedura Arbitrala - Reguli de conciliere facultativa, editat de Camera de Comert Industrie Navigatie si Agricultura Constanta.
Capitolul II denumit "Conventia arbitrala" art. 15 (2). "Se recomanda regiilor autonome si societatilor comerciale cu capital de stat ca, mai inainte de a apela la arbitraj, sa incerce concilierea directa a litigiului."
Inocentia
Parerea mea e ca prin clauza arbitrala inclusa in contract se atribuie competenta judecarii cauzei Curtii de Arbitraj, inlaturanduse astfel competenta instantelor judecatoresti de a judeca litigiul aparut intre parti.
Procedura concilierii directe este obligatorie in cazul in care ulterior acesteia se apeleaza la instantele de judecata pt. judecarea litigiului care nu capatat o rezolvare prin procedura concilierii.
Multumesc, o sa fac totusi aceasta cerere de conciliere.Si probabil, dupa cum stiu cealalta parte din contract o sa se ajunga la instantele de judecata, deci tot o sa se lege de aceasta conciliere.
Proces comercial
vad
Vreau sa intentez un proces comercial unui partener de afaceri,neserios si din cate stiu la procesele comerciale,ca mai am unul pe rol inceput anul ... (vezi toată discuția)
Clauza
Borza
Intr-un contract de antrepriza este inserata o clauza prin care se specifica faptul ca in caz de litigii intre societate si persoana fizica-beneficiar sunt de ... (vezi toată discuția)