Buna ziua,
Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema, anume
Salariat al societatii, a primit decizia medicala asupra capacitatii de munca-gr.II.
Am intocmit dosarul conform cerere -anexa 7 la norme, am scos inclusiv stagiul de cotizare de la Casa de pensii, urmind ca pe data de 16.06.2014 sa fie depus acest dosar de P.I. Mentionez ca salariatul beneficiaza de certificat de boala pina la data de 14.06.2014(inclusiv).
In adeverinta de vechime care se elibereaza incepind cu data de 01.01.2011, trebuie sa mentionez incetarea activitatii.... dar nu stiu cu ce articol sa ma incadrez, deoarece decizia de pensionare se va emite dupa depunerea dosarului.
De la Casa de pensii mi s-a sugerat sa mentionez "incetarea activitatii conform decizie medicala asupra capacitatii de munca", dar in acest fel nu ma regasesc la articol de incetare din L53/2003R ??
Va multumesc.
1. - In asemenea cazuri eu rog pe salariat sa faca o cerere de incetare a contractului individual de munca (CIM) cu acordul ambelor parti (art.55b din Codul muncii), incepand cu data propusa de medic in decizia medicala asupra capacitatii de munca.
- Pana la modificarea art.56 din Codul muncii eu incetam CIM in baza deciziei medicale asupra capacitatii de munca.
2. - Puteti sa scrieti asa cum vi s-a spus de la Casa de Pensii si dupa ce intrati in posesia deciziei de pensionare ii incetati CIM.
- In perioada pana la emiterea deciziei de pensie persoana poate fi pontata in concediu fara plata sau invoire.
Incetati CIM cu acordul partilor - art 55 b din Cd Muncii asa cum v-a raspuns d-nul Tudor Valeriu. Daca nu faceti asa persoana ramane descoperita la asigurarea de sanatate ( plateste spitalul in caz de internare in aceasta perioada), iar punerea in plata a pensiei se va face cu data incetarii CIM.
Va multumesc pentru raspun.
Avand in vedere ca salariatul ptr care a fost emida decizia medicala cu gr.II de invaliditate nu poate reincepe activitatea datorita diagnosticului pe care il are, prezenta lui reprezentand un grad de risc in productie(locul sau de munca), cred ca voi incerca sa-l conving sa solicite incetarea activitatii cu acordul partilor.
Pentru a fi pontat in CFP, - problema e ca in CCM avem mentionat ca salariatul beneficiaza de un numar de 30 zile lucratoare de CFP/ an, dar de la Casa de pensii mi-a fost comunicat ca dutara emiterii deciziei de Pensie invaliditate poate fi de 2 luni.
Oricum in ambele cazuri este nevoie de acceptul salariatului-semnatura lui pe cererea de incetare a CIM sau pe cererea de CFP.
Si inca o intrebare :
In Adeverinta de vechime, cea care se emite dupa 01.01.2011, mentionez : Propus ptr.pensie de invaliditate......conform Deciziei emisa de Cabinetul de expertiza medicala emisa in data de 03.06.2014, iar apoi si Incetarea CIM ....conform art.55b dim L53/2003? - se poate?
va multumesc
Pensia de invaliditate
aijin
Buna ziua. Am o angajata care se pensioneaza pe caz de boala. Mi-a adus o decizie asupra capacitatii de munca, un singur exemplar de culoare roz. Pe acesta il ... (vezi toată discuția)