avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de invaliditate

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma lamuriti intr-o problema, anume
Salariat al societatii, a primit decizia medicala asupra capacitatii de munca-gr.II.
Am intocmit dosarul conform cerere -anexa 7 la norme, am scos inclusiv stagiul de cotizare de la Casa de pensii, urmind ca pe data de 16.06.2014 sa fie depus acest dosar de P.I. Mentionez ca salariatul beneficiaza de certificat de boala pina la data de 14.06.2014(inclusiv).
In adeverinta de vechime care se elibereaza incepind cu data de 01.01.2011, trebuie sa mentionez incetarea activitatii.... dar nu stiu cu ce articol sa ma incadrez, deoarece decizia de pensionare se va emite dupa depunerea dosarului.
De la Casa de pensii mi s-a sugerat sa mentionez "incetarea activitatii conform decizie medicala asupra capacitatii de munca", dar in acest fel nu ma regasesc la articol de incetare din L53/2003R ??
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: atenastef , utilizator 12:48, 11 Iunie 2014
atenastef a scris:
In Adeverinta de vechime, cea care se emite dupa 01.01.2011, mentionez : Propus ptr.pensie de invaliditate......conform Deciziei emisa de Cabinetul de expertiza medicala emisa in data de 03.06.2014, iar apoi si Incetarea CIM ....conform art.55b dim L53/2003? - se poate?

1. Puteti proceda si asa cum spuneti dvs.

2. Dar daca ii incetati CIM cu acordul partilor puteti scrie numai aceasta deoarece la data incetarii CIM nu este emisa decizia de pensionare.
Va multumesc de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim in cazul unui salariat invalid gradul 1. ami_ru ami_ru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Avem un salariat care are decizie medicala asupra capacitatii de munca cu incadrare la [b]gr. 1 ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate aijin aijin Buna ziua. Am o angajata care se pensioneaza pe caz de boala. Mi-a adus o decizie asupra capacitatii de munca, un singur exemplar de culoare roz. Pe acesta il ... (vezi toată discuția)
Incetare cim salariat pensionat boala grad 2 nicusan nicusan Un salariat a prezentat concediu medical pana la 31.05.2013 dupa ce medicul de la cainetul de expertiza medicala a emis decizia asupra capacitatii de munca ... (vezi toată discuția)