avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... verificare dosar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

verificare dosar

buna seara . pe portal am vazut un nr de dosar inregistrat pe 06.06.2014 adica alaltaieri in care eu apar ca parata . INTREBARE : DACA MERG LA ARHIVA IMI ARATA DESPRE CE ESTE VORBA , SAU TREBUIE SA MAI ASTEPT CATEVA ZILE ? DUPA CAT TIMP DE LA INREGISTRARE ESTE POSIBIL SA VEZI CE A CERUT RECLAMANTA ? MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 22:42, 10 Iunie 2014
veti primi un exemplar din actiunea introductivă (de aici veti afla tot ce va intereseaza) și un termen de 10 zile de la primire impus de lege si precizat de instanta de judecată în care vi se va solicita sa depuneti Întampinare.Folositi rapid si din plin acea ”oportunitate” și vă aparati de acuzatiile ce vi se aduc de reclamanta, pretentii etc formuland acea forma de aparare si raspuns catre reclamanta.Dacă, aveti ceva pretenti de la reclamanta, va trebui sa formulati și o Cerere reconventională (similara Cererii de chemare în judecată).
VA MULTUMESC. dar care este diferenta intre intampinare si cerere reconventionala ? ce se cere intr-una si ce se cere in cealalalta ?
a) prin Întampinare puteti critica si respinge cu dovezi pretentiile reclamantului ;
b) prin Cerere reconventionala : aceasta este sinonimă Cerereii de chemare în judecată și, asa se numeste cand, în calitate de parat, chemi în judecata pe reclamant în cadrul aceluiasi proces pentru pretentiile tale.De exemplu : reclamantul ma cheama în judecata întrucât capra mea i-a păscut cultura lui de porumb dar și eu îl chem pe motiv ca porcul lui mi-a distrus cultura de cartofi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta gothy gothy Sunt in chemat in judecata. In care din: intampinare sau cerere reconventionala trebuie sa detaliez argumentele prin care sa combat cererea reclamantului? Am ... (vezi toată discuția)
Cerere reconvenþionalã sau întâmpinare? ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi, căsătoriţi în anul 2000, cănd soţul avea casă construită, iar soţia era divorţată de primul soţ şi avea în ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere cerere reconventionala StefaniaEmerson StefaniaEmerson Am de formulat si depus o cerere reconventionala la actiunea pretentii a asociatiei de proprietari impotriva mea. Nu am primit inca actiunea si vreau sa va ... (vezi toată discuția)