avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vacanta judecatoreasca si judecarea conflictelor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vacanta judecatoreasca si judecarea conflictelor individuale in munca

Conform Legii dialogului social. Legea nr. 62/2011
Art. 212
(1) Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca vor fi judecate cu celeritate.
(2) Termenele de judecata nu pot fi mai mari de 10 zile.

Influenteaza vacanta judecatoreasca aceste termene? Concret, daca inaintez o contestatie pentru sanctiune disciplinara la inceputul lunii iulie, va fi judecata in 10 zile, conform Legii, sau voi astepta pana in toamna?

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:39, 17 Iunie 2014
Ca să răspund mai pe românește: dvs. veți depune în instanță o cerere de chemare în judecată. Fostul angajator va întocmi un înscris intitulat ”întâmpinare” prin care va răspunde la toate acuzațiile dvs. Întâmpinarea vă va fi comunicată iar dvs. veți avea ocazia să întocmiți și să trimiteți instanței un act care va purta denumirea ”răspuns la întâmpinare” și în care veți combate cele susținute de fostul angajator în întâmpinare.

Sper că acum am fost mai clară. Dacă mai aveți întrebări, reveniți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de citare prima instanta postasul postasul Care este cadrul legislativ care reglementeaza citarea partilor la prima infatisare,intr un litigiu de munca.Daca eu am depus o contestatie privind o ... (vezi toată discuția)
Traseu documente cerebel33 cerebel33 Buna ziua, dupa depunerea intampinarii (dosar civil),care este traseul acesteia? -se studiaza de comitetul de judecata si apoi este trimisa partii ... (vezi toată discuția)
Care este termenul in care se raspunde la intampinare? ramos57 ramos57 Buna ziua, Care este termenul legal de a raspunde la intampinare si care este baza legala. Cu stima, (vezi toată discuția)