avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Neplata datoriei catre banca cu executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Neplata datoriei catre banca cu executare silita

Buna ziua. De un an si ceva mi-am pierdut locul de munca si nu am mai reusit sa-mi platesc datoriile catre banca. De ceva timp am fost sunata de catre firma de recuperari Kruk pt. a ma executa silit. Daca eu intre timp m-am casatorit si nu am bunuri pe numele meu decat o masina lovita ar putea sa-mi ia bunurile dobandite pe timpul casatoriei alaturi de sotul meu?
Sau ce ar putea mai exact sa-mi faca?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:05, 9 Iulie 2014
de la somatie la executare mai sunt formalitati si demersuri ce trebuiesc urmate, ca si bunuri ce pot fi executate nu pot decat bunurile ce va apartin.
Mai intai vor cauta sa puna poprire pe conturi la banci , pe salariu....
Mai intai vor cauta sa se agate de orice portita care sa nu implice prea multe cheltuieli din partea lor, pentru ca iei au cumparat acea datorie.
ar putea sa faca poprire si pe salariul sotului sau alocatia copilului?
Daca ati luat creditul inaintea casatoriei, procedura de a pune poprire pe salariul sotului este dificila si costisitoare, pentru ca nu face parte din dosarul de executare/nu este implicat.

Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.
Nu raspunde sotul pt datoriile dvs, asa ca nu ii poate pune poprire, pe alocatia copilului nici atat.
Daca veti avea bunuri cumparate in comun cu sotul, creditorul poate cere partajul pt a executa silit partea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita maryag maryag pot da in judecata banca care a vandut datoria mea catre o firma de recuperari fara sa fiu instiintata?sau sa ma judec cu firma de recuperari pentru ca nu m.a ... (vezi toată discuția)
Executare silita sanaor sanaor Buna seara, asi dori sa ma informati daca se poate cu un raspuns la problema mea...ma aflu in executare silita in urma unui credit luat acuma 4 ani , de nevoi ... (vezi toată discuția)
Poprire alocatie ContSters126873 ContSters126873 buna ziua .am doua conturi bancare ,unul in care imi intra salariul la o banca si al doilea la alta banca in care intra alocatia copilului. am o intarziere la ... (vezi toată discuția)