avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema. O societate vinde cu factura, materiale de constructii catre persoane juridice dar si catre persoane fizice. Societatea nu are casa de marcat. Incasarea de la persoanele fizice o face prin banca. Se poate incasa de la persoane fizice prin banca fara sa am casa de marcat ? As dori o baza legala. Am tot intrebat si mi s-a spus ca se poate dar nimeni nu imi poate da o baza legala.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elis Ismail , Contabil 13:45, 11 Iunie 2014
Buna ziua!
Daca vindeti direct catre persoanele fizice trebuie sa aveti casa de marcat-art.1 alin.1 din OUG28/1999.
Faptul ca persoanele fizice platesc prin banca nu va scuteste de obligatia de a avea casa de marcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert cu ridicata persoane fizice Intermediar unic Intermediar unic Care este varianta corecta pt vanzare catre persoane fizice. Societatea este autorizata sa vanda \"cu ridicata\", dar avem ocazional clienti pers. fizice, ... (vezi toată discuția)
Pfa - apicultura neimpozabil, casa de marcat Mariralu Mariralu Buna ziua, Am intalnit urmatoarea situatie : PFA -apicultura cu fonduri europene 141 , a dat spre procesare miere , a vandut miere pe factura la ... (vezi toată discuția)
Contabilitate feliciacostanda feliciacostanda Societatea la care lucrez presteaza servicii pentru persoane juridice dar si pentru persoane fizice ( verifica instalatia electrica, contoarul, etc.). Stiu ca ... (vezi toată discuția)