avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Acreditare unitate de invatamant privat -liceu ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Acreditare unitate de invatamant privat -liceu particular

Va rog sa imi spuneti care sunt pasii necesari si actele de care este nevoie pentru a infiinta si a acredita un liceu particular.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 20:37, 11 Iunie 2014
acreditarea ? ehei, e mult până atunci.La început va fi AUTORIZAREA provizorie pentru 4 ani.După vreo 4 ani și tot atâtea examene de BAC sub ”umbrela” unui liceu acreditat, după un control anual la ”sânge” al ARACIP-ului, după alte controale si estimări, după plata unei taxe specifice : veti putea obtine mult râvnita acreditare.Atunci aveti dreptul de a sustine examenul de BAC în acel liceu și sub titulatura lui.Vă trebuie : un spatiu adecvat, o mica biblioteca, calculatoare cel putin pentru o clasa, licenta sanitar-veterinară, ISU -pompieri-protectia civilă etc , aprobarea ISJ, un Proiect ”beton”, de achitat o taxa la ARACIP pentru autorizarea liceului, profesori și contracte încheiate cu acestia, ceva ”pile”, răbdare multă, zile pierdute pentru informare - documentare detalii pentru viitorul liceu și înca multe altele pe care nu are rost sa le însir aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate diploma ush adycrisx adycrisx Am absolvit fac. de Sociologie - Psihologie (ID, 4 ani, 2004-2008) in cadrul USH, iar acum mi s-a spus ca diploma nu este valabila deoarece forma ID nu este si ... (vezi toată discuția)
Legi privind drepturile studentului Destiny.Within Destiny.Within Buna. Am o problema delicata as zice eu. Am facut 2 ani jumate la facultatea de medicina dentara din Constanta, si din motive personale nu am putut termina ... (vezi toată discuția)
Invatamantul mai este de stat? stefanrmadalina stefanrmadalina Am inscris copilul la scoala, in clasa I. Am fost deja la sedinta cu parintii. Ni s-au cerut deja bani pt mobilier, PC, orga, xerox, altele si altele, dar si o ... (vezi toată discuția)