avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inselaciune sau nu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inselaciune sau nu

In urma cu cca, 4 ani, am incheiat un contract cu firma X, asociati ionel si marius, pt. executarea izolatiei termice a fatadei blocului, contract semnat si parafat de ionel. Peste doua zile ii platesc lui marius suma de 10000 lei pentru care imi elibereaza facturi si chitante ,pt fiecare 5000 lei semnate marius, dar stampila firmei. Dupa 2-3 saptamani se despart, si arunca vina unul asupra celuilalt, ca nu mi-ai dat mie banii, ca eu am depus banii la firma,etc. la hoti. Dupa 9 luni fac plangere la parchet, si dupa 2 ani dela plangere ma duc sa vad ce este cu dosarul, la care mi se spune sa astept raspunsul acasa. Mai trece un an si ma duc din nou la parchet si constat ca rezolutia a fost dat cu trei luni inainte de a fi eu anul trecut la parchet, adica in luna martie, si eu am fost in iunie. Asta nu ar fi nimic dar dau pe spate cand vad constatarile D-NULUI procuror; 1: NU EXISTA FAPTA DE INSELACIUNE pt NICIUN "HOT"; 2. NU EXISTA FAPTA DE DELAPIDARE pt. NICIUN "HOT" , cica nerspectarea unui contract intra in sfera civilului. Astept si eu ceva lamuriri sau indrumari, ori aici ,ori la mail, gaman_ionel@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 14:48, 12 Iunie 2014
nu este vorba de inselaciune intr-adevar. daca societatea cu care ati contractat mai exista va puteti judeca cu ea si in caz ca este solvabila poate aveti sanse sa recuperati fie lucrarea fie o parte din bani. Asta in cazul in care nu s-a implinit deja termenul de prescriptie. Daca nu mai exista ca societate sansele de a mai recupera suma de la asociati sunt aproape zero.
gaman ionel a scris:
In urma cu cca, 4 ani, am incheiat un contract cu firma X, asociati ionel si marius, pt. executarea izolatiei termice a fatadei blocului, contract semnat si parafat de ionel. Peste doua zile ii platesc lui marius suma de 10000 lei pentru care imi elibereaza facturi si chitante ,pt fiecare 5000 lei semnate marius, dar stampila firmei.

Pai pentru ce ati platit suma de 10000 lei? Au executat lucrarea?

Dupa 2-3 saptamani se despart, si arunca vina unul asupra celuilalt, ca nu mi-ai dat mie banii, ca eu am depus banii la firma,etc. la hoti.

Ce inseamna "la hoti" ?
Dupa 9 luni fac plangere la parchet...

Pentru ce ati facut plangere la parchet? Pe ce motiv?

1: NU EXISTA FAPTA DE INSELACIUNE pt NICIUN "HOT"; 2. NU EXISTA FAPTA DE DELAPIDARE pt. NICIUN "HOT" ...

Ce inseamna HOT?
..cica nerspectarea unui contract intra in sfera civilului.

Asa este. Incerc sa inteleg ca dumneavoastra ati incheiat un contract cu o firma sa execute o lucrare pentru asociatia de proprietari. Acest contract contine clauze, termene, semnaturi, sanctiuni... Probabil ca firma nu a executat lucrare de loc, a inceput-o si nu a terminat-o sau ceva asemanator pentru ca nu ne explicati exact ce au facut si ce nu au facut. Dar dumneavoastra le-ati dat banii, o parte sau intreaga suma, pentru ca iar nu ne spuneti ce reprezinta acei 10000 lei.
Trebuia sa vedeti imediat clauzele contractului si daca nu le-au respectat sa-i notificati si apoi sa-i actionati in judecata solicitand obligarea acestei firme, conform clauzelor contractului, sa execute lucrea, sa va restituie banii, cu despagubiri, daune, cheltuiele de judecata...

Cei 10000 (100.000.000 vechi) de lei au reprezentat acont. De executat vreo lucrare, nu au executat nimic, dar asociati sau invinovatit unii pe altii dupa ce sau despartit. Asa ii numesc eu pe cei care "fura" chiar pe baza unor chitante, din bugetul unei persoane. Cu statul este altceva. De asta am intrebat daca nu este inselaciune, caci cf.art.215.alin.3 din Cpp, se prevede ca inducerea sau mentinerea in eroare, aunei persoane cu prilejul incheierii sau executarii unui contrct, savarsita in asa fel incat fara aceasta eroare, cel inselat nu ar fi incheiat sau executat contractul in conditiile stipulate, se sactioneaza cu...........!.
De aceea la indrumarea politiei m-am adresat direct parchetului, care imi spune dupa trei ani ca fapta nu este penala, sa ma adresez la civil, dar acolo daca eu nu ma insel, trebuie platit (mai cere bani la pensionari si bugetari, 80% din locatari)timbru, avocat, etc.
Se mai pot da lamuriri sau indrumari? MULTUMESC FRUMOS!
Aveti sau nu contract cu ei ? Daca aveti cititi-l cu atentie. Daca nu aveti contract macar un deviz de lucrari exista ? Facturi si chitante va taie oricine.
In lipsa unui contract ,a unui deviz ,angajament de lucru sau orice alt document care sa specifice in clar ce reprezinta acei bani mi-e teama ca puteti sa va luati adio de la bani sau sa incercati o actiune civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere penală pentru înșelăciune împotriva unei societăți comerciale. ce proceduri urmează? radu ionel radu ionel Buna seara. Astazi am depus o plangere penala pentru inselaciune inpotriva unei societati comerciale. Va rog daca-mi poate explica cineva care sunt ... (vezi toată discuția)
Inselaciune demir_crina demir_crina buna ziua! am inceput constructia unei case si am facut contract cu o firma de constructii carora le-am dat un avans de 4000 euro, dar care nici in ziua de ... (vezi toată discuția)
Pfa subcontracteaza la alt pfa - taxe? netcupeter netcupeter PFA 1 din domeniul constructiilor semneaza un contract cu o firma pentru suma de 20000 lei. PFA 1 subcontracteaza la PFA 2 pentru aceeasi lucrare pentru suma ... (vezi toată discuția)