gaman ionel a scris:
In urma cu cca, 4 ani, am incheiat un contract cu firma X, asociati ionel si marius, pt. executarea izolatiei termice a fatadei blocului, contract semnat si parafat de ionel. Peste doua zile ii platesc lui marius suma de 10000 lei pentru care imi elibereaza facturi si chitante ,pt fiecare 5000 lei semnate marius, dar stampila firmei.
Pai pentru ce ati platit suma de 10000 lei? Au executat lucrarea?
Dupa 2-3 saptamani se despart, si arunca vina unul asupra celuilalt, ca nu mi-ai dat mie banii, ca eu am depus banii la firma,etc. la hoti.
Ce inseamna "la hoti" ?
Dupa 9 luni fac plangere la parchet...
Pentru ce ati facut plangere la parchet? Pe ce motiv?
1: NU EXISTA FAPTA DE INSELACIUNE pt NICIUN "HOT"; 2. NU EXISTA FAPTA DE DELAPIDARE pt. NICIUN "HOT" ...
Ce inseamna HOT?
..cica nerspectarea unui contract intra in sfera civilului.
Asa este. Incerc sa inteleg ca dumneavoastra ati incheiat un contract cu o firma sa execute o lucrare pentru asociatia de proprietari. Acest contract contine clauze, termene, semnaturi, sanctiuni... Probabil ca firma nu a executat lucrare de loc, a inceput-o si nu a terminat-o sau ceva asemanator pentru ca nu ne explicati exact ce au facut si ce nu au facut. Dar dumneavoastra le-ati dat banii, o parte sau intreaga suma, pentru ca iar nu ne spuneti ce reprezinta acei 10000 lei.
Trebuia sa vedeti imediat clauzele contractului si daca nu le-au respectat sa-i notificati si apoi sa-i actionati in judecata solicitand obligarea acestei firme, conform clauzelor contractului, sa execute lucrea, sa va restituie banii, cu despagubiri, daune, cheltuiele de judecata...