Pentru autoturismele care sunt deja inmatriculate in Romania,dar pentru care nu s-a platit niciodata timbrul de mediu,sau s-a platit dar banii au fost recuperati integral de catre actualul proprietar.
TRANSCRIEREA-Inmatricularea unui autovehicul inmatriculat anterior in Romania
INTREBARE: Cat de dependent va fi noul proprietar al autovehiculului de vechiul proprietar(cel care accepta sa vanda autoturismul prin contract de comodat)?
Ma refer la RCA,ROVIGNETA,IMPOZIT,ITP,amenzi,revanzare autoturism,reparatie autoturism in service,revizie autovehicul,caz de accident si furtul autoturismului,vandalisme,etc.
ATENTIE:masina se vinde,asa cum se observa in anunturile de pe internet,si nu se inchiriaza,nu exista intentie de inchiriere ,ci numai intentie si dorinta clara de vanzare.
Voi fi nevoit sa pastrez legatura cu fostul proprietar(sau mai corect spus ,cu proprietarul de drept al masinii)?
Va rog ,pentru specialisti confirmati ca prin aceasta metoda ,si anume prin contract de comodat,persoana care cumpara nu devine proprietarul masinii.
Desi aveti intentia de a vinde, contractul de comodat nu transfera dreptul de proprietate ci doar folosinta gratuita a autoturismului. Prin urmare, sunteti dependenti unul de celalalt pentru impozite, amenzi, RCA etc. Se poate trece clauza in contractul de comodat obligatia comodatarului de a plati impozitele, amenzile si celelalte cheltuieli cu masina, insa daca nu le plateste doar prin instanta il puteti obliga . Comodatarul nu poate vinde masina deoarece nu este a lui , el doar circula cu ea in baza permisiunii d-voastra. Eu nu as risca cu un astfel de contract cu oricine, doar cu persoane cunoscute in care sa am incredere.