avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Solutii pentru a nu plati timbrul de mediu-contractul ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Solutii pentru a nu plati timbrul de mediu-contractul de comodat

Pentru autoturismele care sunt deja inmatriculate in Romania,dar pentru care nu s-a platit niciodata timbrul de mediu,sau s-a platit dar banii au fost recuperati integral de catre actualul proprietar.

TRANSCRIEREA-Inmatricularea unui autovehicul inmatriculat anterior in Romania

INTREBARE: Cat de dependent va fi noul proprietar al autovehiculului de vechiul proprietar(cel care accepta sa vanda autoturismul prin contract de comodat)?
Ma refer la RCA,ROVIGNETA,IMPOZIT,ITP,amenzi,revanzare autoturism,reparatie autoturism in service,revizie autovehicul,caz de accident si furtul autoturismului,vandalisme,etc.

ATENTIE:masina se vinde,asa cum se observa in anunturile de pe internet,si nu se inchiriaza,nu exista intentie de inchiriere ,ci numai intentie si dorinta clara de vanzare.

Voi fi nevoit sa pastrez legatura cu fostul proprietar(sau mai corect spus ,cu proprietarul de drept al masinii)?

Va rog ,pentru specialisti confirmati ca prin aceasta metoda ,si anume prin contract de comodat,persoana care cumpara nu devine proprietarul masinii.

Astept raspunsul dvoastra
Cu respect
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2014
ccc19, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Canciu , Avocat 14:08, 26 Iunie 2014
Contractul de comodat confera doar o detentie precara, nu reprezinta titlu de proprietate.

Desi aveti intentia de a vinde, contractul de comodat nu transfera dreptul de proprietate ci doar folosinta gratuita a autoturismului. Prin urmare, sunteti dependenti unul de celalalt pentru impozite, amenzi, RCA etc. Se poate trece clauza in contractul de comodat obligatia comodatarului de a plati impozitele, amenzile si celelalte cheltuieli cu masina, insa daca nu le plateste doar prin instanta il puteti obliga . Comodatarul nu poate vinde masina deoarece nu este a lui , el doar circula cu ea in baza permisiunii d-voastra. Eu nu as risca cu un astfel de contract cu oricine, doar cu persoane cunoscute in care sa am incredere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comodat auto dinamo2010 dinamo2010 in cazul unui comodat pentru un autoturism, trebuie sa i dau celui care preia masina vreun acte al masinii?talon? (vezi toată discuția)
Vanzare auto inmatriculata in 2006 dr_dre162000 dr_dre162000 Buna seara, Sunt posesorul unui autoturism inmatriculat in 2006 in tara (an de fab. 2001) si as dori sa-l vand.Intrebarea mea este: cam care ar fi ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto + certificat fiscal ? trafyctz trafyctz Buna ziua, intentionez sa vand o masina inmatriculata inainte de 2006, deci, cu taxa de timbru neplatita iar pentru a evita platirea taxei cel care o cumpara ... (vezi toată discuția)