avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Caz special insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Caz special insolventa

Buna ziua !

Societatea noastra se afla in procedura de insolventa, cu administrator judiciar provizoriu, nefiind confirmat de adunarea generala a creditorilor,nu are hotarare data de catre judecatorul sindic. Suntem in situatia ingrata ca judecatorul sindic, care se ocupa de dosarul nostru sa fie din cei 4 arestati de curand.
V-am dat aceste detalii intrucat suntem intr-o situatie cu totul speciala, in sensul ca am derulat proiecte europene, o parte din sumele pe care le datoram furnizorilor si angajatilor sunt la masa credala.
In baza ordonantei 29/2014 pentru modificarea OUG 64/2009 avem posibilitatea de a depune o cerere de plata ce poate acoperi atat datorii curente efectuate in proiecte dar si pe cele inscrise la masa credala.
Va trebui sa prezentam aceasta situatie adunarii creditorilor si sa le solicitam acceptul pentru efectuarea platilor din masa credala dar trebuie sa facem referire si la legea insolventei.
Este specificat undeva vreo exceptie pentru plati din masa credala fara sa se lichideze datoriile curente ?
Am mare nevoie de o parere avizata.

Multumesc mult !

Alte discuții în legătură

Cu ce creante ne putem inscrie la masa credala? cristina69 cristina69 Va rog daca sa imi raspundeti, cat mai urgent, daca la masa credala se poate inscrie cu facturi care au fost emise in luna mai dar sunt scadente doar in ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea administratorului judiciar provizoriu Lipi Lipi Cine poate hotari inlocuirea administratorului judiciar provizoriu? Creditorii care detin impreuna mai mult de 50% din totalul masei credale? Eu asa inteleg ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala florin96 florin96 Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de inscriere la masa credala intr-un proces de declararea falimentului. Sotia mea nefiind neplatita de mai multe ... (vezi toată discuția)